lördag 23 oktober 2010

"En nästan vanlig man" av Dan Buthler och Dag Öhrlund

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 569
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: Jacob Colt 2
Utgivningsår: (första) 2008 (min) 2009
Media: Kartonnage
Förlag: Damm

Baksidetext
Christopher Silfverbielke är stjärnmäklare i Stureplans finansvärld. Beundrad och avundad, men helt känslokall och hänsynslös under den charmfulla ytan. Van att få vad han vill. Och vem han vill. Men miljonerna och framgångarna är inte nog. Han kräver mer, mycket mer. Något nytt, som kan ge honom spänning i livet.

Hans Ecker är Christophers bäste - och kanske ende - vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i mord. Katt-och-råtta-leken mellan kommissarie Jacob Colt och trion blir kicken som Silfverbielke letat efter...

Min kommentar
Jag vet egentligen inte vad jag tyckte om den här boken. Den var spännande och otäck, dessutom gjorde den mig så förbannad att jag bara ville läsa ut den och glömma bort den. Människor som tror att de är förmer än andra och står över lagen har den inverkan på mig och jag antar att jag blev så arg bara för att boken var så bra skriven. Kanske kunde det minskats ner på våld och sex, men då skulle nog boken förlora sin fascination. Det här var något av det mest grymma och otäcka jag läst i vuxen ålder och glömma den lär jag inte göra.

Jag ger den 4.0.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar