tisdag 14 december 2010

"Hjärtats mörker" av Jonas Moström

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 366
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: Axberg och Jensen 3
Utgivningsår: (första) 2008 (min) 2009
Förlag: Pocketförlaget

Baksidetext
En död kvinna hittas av några småpojkar i en skogsdunge. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och hennes mobiltelefon saknas. Allt pekar på att det är ett sexmord. Det blir upptakten till en polisutredning som går allt annat än problemfritt. När Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen tar upp jakten på mördaren har de inte mycket att gå på. Den enda ledtråd polisen har är en röd Golf som setts på området där kvinnan mördats.

Axbergs bästa vän läkaren Erik Jensen har problem i äktenskapet med Sara. Det knakar i fogarna och inget verkar få dem att hitta tillbaka till varandra. När Sara åker på en skrivarkurs i Frankrike inleder hon en kärleksaffär, en affär som kommer stå henne och familjen mycket dyrt...

Min kommentar
Tredje boken av Moström, kanske inte riktigt lika bra som de två första, men ändå tillräckligt bra för en fyra. Jag gillar verkligen att både poliser och bovar är hyfsat normala, det är inga överdrifter åt något håll. Kanske börjar både Axbergs och Jensens privata problem kännas lite tjatiga och ältas ur alla synvinklar. Men så där är det väl även i det verkliga livet. Själva handlingen är bra och visar att det är farligt att bara köra på i invanda spår, man ska aldrig förutsätta någonting. Ganska rejält förutsägbar var den, men det gör inget, för det är resan som är det viktiga.

Jag ger den en 4.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar