onsdag 1 december 2010

"De tre blir dragna" av Stephen King

Genre: Fantasy
Antal sidor: 413
Serie: Det mörka tornet 2
Första utgivningsdatum: 1987-05
Min upplaga: 2006-08-02
Förlag: Bra Böcker

Baksidetext
Efter sitt möte med mannen i svart i slutet av Revolvermannen, vaknar Roland vid stranden av Mellanvärldens västra hav och finner tre dörrar. Var och en leder till New York, men till olika tidsperioder. Genom dessa dörrar måste Roland "dra" tre gestalter som är avgörande i hans sökande efter Det mörka tornet.

År 1987 finner han Eddie Dean, Fången, en heroinmissbrukare. År 1964 möter han Odetta Holmes, Skuggornas dam, en ung afroamerikansk arvtagerska som förlorade nedre delen av sina ben i en tunnelbaneolycka och fick en andra personlighet som rasar inon henne. Och år 1977 träffar han Jack Mort, Döden, en knarklangare ansvarig för grymheter bortom all fantasi. Har Roland funnit nya följeslagare att bild ka-tet i hans jakt? Eller har han släppt lös något helt annat?

Min kommentar
Den här läste jag också 1996, men den här kommer jag faktiskt ihåg lite av. Tycker den var bättre än den första, men det är fortfarande inte mer än en trea. Jag vet inte, det tar liksom aldrig tag i mig. Kanske beror det på att jag har läst den förut och hela tiden försöker komma ihåg om jag kommer ihåg. Vi får se, bara en bok till, sedan har jag inte läst flera tidigare.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar