tisdag 23 november 2010

"Revolvermannen" av Stephen King

Genre: Fantasy
Antal sidor: 221
Serie: Det mörka tornet 1
Första utgivningsdatum: 1982-06-10
Min upplaga: 2006-01-11
Förlag: Bra Böcker

Baksidetext
Roland av Gilead är den siste revolvermannen, den siste av de ljusets riddare som en gång kämpade för lag och rätt i en värld som gått vidare, förötts och förändrats och där tid och avstånd inte längre behållit sin forna innebörd.

Vi möter honom under hans jakt på mannen i svart, som kan besvara de frågor Roland måste ställa för att nå vidare i sitt sökande efter Det mörka tornet. Roland är viddernas man, en ensam hämnare och en godhetens förkämpe; en gestalt stigen ur myternas och legendernas värld. Men vi möter också dem som kommer i Rolands väg och som påverkar honom: Den ensamma Alice, som söker kärlek men finner död och pojken Jake, som blir Rolands följeslagare och öde.

Min kommentar
Den här läste jag första gången 1996 och har nu köpt hela serien i samma utgåva för att läsa alla i ett svep. Om jag orkar. Den här boken var ärligt talat inte någon höjdare, bara en vanlig medelmåttig bok och faktum är att jag inte minns ett endaste dugg från förra gången. Hade jag inte varit absolut säker på att jag verkligen läst den en gång i tiden så skulle jag envist hävdat motsatsen. Den satte helt enkelt inga långvariga spår. Hoppas verkligen resten är bättre...


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar