torsdag 4 november 2010

"Ett snyggt lik" av Peter James

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 429
Serie: Roy Grace 2
Originaltitel: Looking good dead
Översättare: Reine Mårtensson
Första utgivningsdatum: 2006
Min upplaga: 2009-04-20
Förlag: Damm

Baksidetext
Tom Bryce tar upp cd-skivan som mannen på pendeltåget glömt på sätet. Och när han försöker hitta ägarens adress genom att stoppa in skivan i sin egen dator blir han vittne till ett mord. Dagen efter ser han i tidningen att en ung kvinna har mördats och att hennes styckade kropp hittats inte långt från Tom Bryces bostad. Kort därefter hotas han och hans familj till livet. Om Tom berättar för polisen vad han har sett kommer alla i hans familj att dö. Stödd av sin hustru Kellie kontaktar Tom ändå polisen.

Kommissarie Roy Grace har levt ensam sedan hans hustru försvann spårlöst för nio år sedan. Men nu har han äntligen vågat bjuda ut en kvinna, börjat städa ut sin hustru ur sitt liv och han funderar på att köpa nya kläder. Men då hittas en död kvinna i utkanten av Brighton och Roy Grace får annat att tänka på. Att hitta den mördade kvinnans huvud till exempel. Vad betyder skarabén som hittas i kvinnan? Och vad menar den hysteriske mannen som ringer och säger att han har sett mordet på sin dator?

Min kommentar
Den första bok av Peter James som jag läst, kan också vara den sista. Det här var inget som tog tag i mig. Tyckte det var på tok för många människor inblandade, en del helt ovidkommande som aldrig återkom. Själva handlingen var bra, men jag tyckte nog att personerna och deras relationer var lite krystade. En del av mitt missnöje får nog skyllas på översättningen, den var faktiskt rent usel, för att inte tala om felstavningar och annat grammatiskt. Nej, det blir nog ingen mer Peter James för mig, vad det verkar nu.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar