söndag 7 november 2010

"Bortom sanningen" av Anne Holt

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 335
Originaltitel: Sannheten bortenfor
Översättare: Maj Sjöwall
Serie: Hanne Wilhelmsen 7
Utgivningsår: (första) 2003 (min) 2004
Förlag: Piratförlaget

Baksidetext
I en våning i en av Oslos fashionabla stadsdelar har ett förmöget äldre par och deras äldsta son brutalt mördats. Misstankarna riktas genast mot parets yngste son och hans hustru och fallet verkar snart uppklarat för Oslopolisen.

Men inte för kriminalkommissarie Hanne Wilhelmsen. På brottsplatsen fanns nämligen ett fjärde lik; en något underlig och ensam man, till synes utan koppling till den rika redarfamiljen. Hanne vill inte slå sig till ro med fallets upplösning. Hon letar, till sist i det närmaste ensam, efter en annan verklighet, efter sanningen bortom det uppenbara.

Min kommentar
Jag har lite problem att betygsätta den här boken. Den är för bra för en trea, men inte tillräckligt bra för en fyra. Tycker den var riktigt bra och i alla fall jag hade ingen som helst aning om vem som var skyldig, bara vem eller vilka som inte var det. Det var ett tag sedan jag läste andra böcker i Hanne Wilhelmsen-serien, men jag tyckte jag snabbt kom tillbaka till vem som var vem och de kändes snart som gamla bekanta, men även här var det ett helt koppel av människor, varav några inte hade behövts för själva handlingen.

Jag ger den 3.5.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar