lördag 15 januari 2011

"Det mörka tornet" av Stephen King

Genre: Fantasy
Antal sidor: 766
Serie: Det mörka tornet 7
Första utgivningsdatum: 2004-09-21
Förlag: Bra Böcker

Baksidetext
Rolands ka-tet förblir densamma trots alla färder genom tid och rum. Susannah-Mia befinner sig nu i en förlossningssal - som egentligen är en skräckkammare - i Thunderclamp's Fedic. Jake, Fader Callahan och "Billy-Bumbler" Oy har klivit in i restaurangen på Lex 61 med dragna vapen, ovetandes om hur många och hur farliga deras motståndare är. Roland och Eddie är i Maine men försöker desperat ta sig tillbaka till de andra, framförallt till Susannah, samtidigt som de inser att den värld de måste fly från är den enda som betyder något.

Alla goda saker har ett slut - så även berättelsen om Det mörka tornet. I denna avslutande del knyts alla trådar ihop och läsarna får äntligen veta hur det går för Roland och hans följeslagare i deras oförtrutna sökande. Och som alltid har Stephen King sparat det bästa till sist!

Min kommentar
Efter drygt 3500 sidor så är berättelsen om det mörka tornet slut. Eller är den? Jag vet egentligen inte vad mer där finns att säga. Det här är i alla fall en av de bästa berättelser jag läst och det är med saknad och en känsla av tomhet som jag tar farväl av Roland och hans ka-tet. Jag säger mantackar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar