onsdag 19 januari 2011

"1222 över havet" av Anne Holt

Genre: Deckare
Antal sidor: 288
Serie: Hanne Wilhelmsen 8
Första utgivningsdatum: 2007
Förlag: Pocketförlaget

Baksidetext
På drygt 1200 meters höjd över havet ligger Finse högfjällshotell, ett klassiskt resmål för norrmän, endast tillgängligt via järnväg.

När tåget mellan Oslo och Bergen en iskall februaridag spårar ur i närheten av Finse högfjällshotell råder full snöstorm. Enda utvägen är att evakuera de över tvåhundra passagerarna till det isolerade hotellet. Bland dem finns Hanne Wilhelmsen, tidigare kommissarie vid Oslopolisen, numera rullstolsbunden efter en skottskada i ryggen. Hon har med åren blivit alltmer folkskygg och undviker mänskligt umgänge. Men när en av gästerna hittas mördad redan första natten dras Hanne ofrivilligt in i fallet.

Anne Holt har sedan länge en mycket stor läsekrets såväl i hemlandet Norge som i Sverige och Tyskland. Hennes förra roman, Presidentens val, har sålt över 95 000 exemplar i pocket!

I den nya boken om Hanne Wilhelmsen hamnar hon efter en tågurspårning på ett insnöat fjällhotell tillsammans med andra evakuerade passagerare. Redan första natten mördas en av gästerna... Perfekt upplagt för en klassisk pusseldeckare! Det blir en kamp mellan jakten på mördaren innanför hotellets väggar och den värsta snöstormen i mannaminne rasande utanför.

1222 över havet har fått ett utmärkt bemötande bland recensenterna. Kanske finns det en längtan tillbaka till kriminalromanens guldålder? Anne Holt har sedan länge en mycket stor läsekrets såväl i hemlandet Norge som i Sverige och Tyskland.

Min kommentar
Nej, egentligen vet jag inte varför jag fortsätter läsa Anne Holt. Hennes böcker, för mig, är som mellanmjölk, varken bu eller bä, bara... lagom. I den här boken var själva historien spännande och smått klaustrofobisk, en gammaldags, härlig pusseldeckare, men jag tycker både dialogerna och karaktärerna känns oerhört krystade. Boken fångade mig aldrig riktigt och jag var ganska tidigt hyfsat säker på vem som gjorde det. Och slutet, vem var egentligen den mystiske mannen? Avskyr lösa trådar...Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar