måndag 3 januari 2011

"Vargarna i Calla" av Stephen King

Genre: Fantasy
Antal sidor: 680
Serie: Det mörka tornet 5
Första utgivningsdatum: 2003-11-03
Min upplaga: 2008-09-03
Förlag: Bra Böcker

Baksidetext
Roland och hans ka-tet är på väg genom Mellanvärldens skogar, det nästan tidlösa landskapet som verkar sträcka sig från den civilisationens undergång som utgjorde Rolands barndom till det blodröda kaos som verkar vara framtidens enda löfte. Deras resa leder dem till utkanten av staden Calla Bryn Sturgis vid Mellanvärldens gränstrakter. En av stadens invånare är Fader Callahan, en försupen präst, som likt Rolands ka-tet har passerat genom en av portalerna som leder både in och ut ur hans värld. När Fader Callahan berättar den häpnadsväckande historien om sin skamfulla resa från Maine 1977, blir hans koppling till Det mörka tornet allt mer tydlig.

Calla hotas av Åskslags vargar och deras obeskrivliga bestialitet, och det mörker som hukar sig över staden slukar sakta samhällets själ. Att försöka slåss mot dem är att riskera allt, men detta är odds som revolvermännen är vana vid och de kan ingjuta mod hos folket i Calla. Men deras revolvrar kommer inte att vara nog.

Min kommentar
Ja, då är det bara att spänna fast sig, för nu åker vi. Jösses ja, nu kommer jag ihåg varför Stephen King är en av mina favoriter. Det här är en saga som kan utmana Pestens tid och jag älskar verkligen att han knyter in flera av sina berättelser i den här väven. Mycket bättre än så här blir det faktiskt inte.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar