fredag 7 januari 2011

"Sången om Susannah" av Stephen King

Genre: Fantasy
Antal sidor: 387
Serie: Det mörka tornet 6
Första utgivningsdatum: 2004-06-08
Förlag: Bra Böcker

Baksidetext
Demonmodern Mia har bara ett enda mål i sikte: att ge liv åt sin son vid en förutbestämd plats på Manhattans East 60th Street. Hon har därför tagit Susannah Deans kropp i besittning och även, med hjälp av De tretton svarta, förflyttat Susannah till New York, sommaren 1999. En plats där Susannah känner sig fullkomligt ensam och vilse.

Fader Callahan, den 11-årige Jake Chambers och det talande husdjuret "Billy-Bumbler" Oy följer efter för att i tid kunna rädda Susannah och därmed även förhindra en händelse som skulle komma att förgöra Det mörka tornet. Samtidigt befinner sig Roland tillsammans med Susannahs make Eddie i Maine, år 1977, där de letar efter bokhandlaren Calvin Tower som jagas av gangsterbossen Enrico Balazar och hans gäng. Och medan sökandet pågår korsas deras väg av en helt okänd författare som precis kommit ut med sin första bok. Hans namn är Stephen King ...

Den näst sista delen i Stephen Kings storslagna och originella epos ger läsaren ledtrådar för att lösa det märkliga mysteriet med Det mörka tornet. Det är en fartfylld, spännande berättelse som bjuder på två oförglömliga upplösningar, vilka bäddar för den slutgiltiga finalen i den avslutande boken.

Min kommentar
Egentligen vet jag inte om den här boken hade behövts. Trots att man nästan stod kvar på samma ruta när boken slutade, som när den började, så blev det aldrig tråkigt. Hela tiden ville jag vidare, för att jag helt enkelt måste få VETA... Stephen King är verkligen en mästare på att berätta historier... och nu, äntligen, ska jag ge mig i kast med den sista boken i sagan.Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar