torsdag 27 januari 2011

"Kackerlackorna" av Jo Nesbø

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 372
Serie: Harry Hole 2
Utgivningsdatum: 1998

Baksidetext
En politisk skandal hotar när Norges ambassadör i Thailand hittas mördad på ett hotellrum. Att statsministerns nära vän har foton på nakna småpojkar i sin portfölj får inte komma till allmän kännedom. På UD i Oslo vill man snabbt tysta ner mordet och i samråd med polisen skickas Harry Hole till Bangkok för att på ett diskret sätt hitta den skyldige. Väl på plats i den myllrande storstaden kämpar Harry för att vänja sig vid hettan, trafiken och ett liv utan alkohol.

För varje dag klarnar mystiken kring mordet allt mer - det är något oroväckande som pågår i den norska kolonin i landet. Ljusskygga personer vill hindra att sanningen ska komma fram och Harry förstår att han måste vara allt annat än diplomatisk för att lösa fallet.

Min kommentar
Ja, vad tycker jag egentligen om Harry Hole? En man som, i mitt tycke, har lika många liv som en katt. I varje bok, vad det verkar. Förutom det råa och överdrivna våldet som stackars Harry Hole utsätts för, utan att för den skull varken sakta ner eller få en sjukdag, så gillar jag det här. Jag gissar och gissar vem mördaren är och självklart är en av de jag gissat på också den skyldige, men jag vet inte helt säkert förrän strax innan det avslöjas, svart på vitt. Det känns uppfriskande, i en värld av förutsägbara deckare. Jag ser fram emot nästa del i serien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar