måndag 23 december 2013

Kommande böcker i januari 2014

Fyra intressanta boksläpp i januari. Två av dem är måste-ha böcker...

Carmen och döden av Karin Fossum
Genre: Kriminalroman
Serie: Konrad Sejer (11)
Antal sidor: 204
Utgivningsdatum: 2014-01-02
Förlag: Forum

Från Bokus
I ett obevakat ögonblick har det värsta tänkbara hänt. Ett litet barn har drunknat i en damm. Det ser först ut att vara en olyckshändelse och de unga föräldrarna är förtvivlade. Men under förundersökningen uppvisar modern, Carmen Cesilie Zita, underliga personlighetsdrag, sidor som förbryllar den erfarne kriminalkommissarien Konrad Sejer. Han har en väl utvecklad intuition som ofta leder honom rätt. Men den här gången famlar han i blindo.

Som jag har väntat på denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Tango för vilsna själar av Lucy Dillon
Genre: Chick-lit
Serie: -
Antal sidor: 512
Utgivningsdatum: 2014-01-15
Förlag: Forum

Från Bokus
När den före detta proffsdansaren Angelica återvänder till Longhampton för att städa ur sin mammas hus, bestämmer hon sig för att starta en danskurs på orten. Dit kommer Katie och Ross som försöker rädda sitt äktenskap, där de inte längre vet vem som för vem. Lauren som drömmer om ett sagobröllop och den perfekta brudvalsen medan hennes blivande make Chris mest vill ha det hela överstökat. Och så Laurens föräldrar. De vill ju inte göra bort sig på festen, men mamma Bridget bär på en gnagande hemlighet som skulle kunna vända uppochned på deras lyckliga liv tillsammans.

Under Angelicas ledning lär sig paren steg för steg mer om sig själva och det som är viktigt i livet, och i tangons och salsans virvlar inser de att man aldrig kan dölja något för sin danspartner...


Ensamma hjärtan och hemlösa hundar står oläst i hyllan så jag vet inte om jag faktiskt gillar detta, men jag kan inte låta bli att kika på Lucy Dillons böcker...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Låt den onde sova av John Verdon
Genre: Thriller
Serie: Dave Gurney (3)
Antal sidor: 514
Utgivningsdatum: 2014-01-22
Förlag: Forum

Från Bokus
Mördaren kallade sig Den gode herden. Hans offer var alla förmögna, körde Mercedes och mötte sin baneman på en öde landsväg. Men vem var han? Fortfarande efter tio år är de sex morden en gåta för polisen och ingen gärningsman har gripits.

Det är vår i luften men den pensionerade mordutredaren Dave Gurney kan inte njuta av det vackra vädret. För ett halvår sedan undkom han döden med en hårsmån och han har fortfarande ont av sina skador. Dessutom känner han sig sysslolös och onyttig som pensionär, rent av deprimerad.

En dag får han ett telefonsamtal från Kim, en ung kvinna i bekantskapskretsen. Hon ska göra en kriminaldokumentär för teve om Den gode herdens offer och offrens familjer. Kim ber om hjälp, säger att hon behöver stöd av en erfaren polis i projektet.

Först är Dave Gurney avvaktande men blir sedan alltmer intresserad. Hans energi återvänder och snart upptäcker han lösa trådar i polisarbetet kring de sex morden. Kim blir hotad, mystiska händelser drabbar Gurney och hans familj, och ett nytt mord inträffar. Har Den gode herden kommit tillbaka?


Den här serien har jag inte ens börjat läsa, men första boken har i alla fall flyttat hem till mig nu. Förhoppningsvis kan jag vänta med att köpa resten tills jag har läst den.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Doktor Sömn av Stephen King
Genre: Skräck
Serie: Shining (2)
Antal sidor: 511
Utgivningsdatum: 2014-01-23
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
För 36 år sedan lyckades en liten pojke fly undan en besatt författare - sin egen far - och med en hårsmån rädda sig undan när både hotellet han bodde på och hans far sprängdes i luften. Det var en skrämmande historia om The Overlook Hotel, ett hus hemsökt av onda minnen. Berättelsen hette The Shining, på svenska blev det Varsel. Men vad hände med pojken? Det får vi veta nu. Doktor Sömn är Stephen Kings efterlängtade fortsättning på berättelsen om Danny Torrance.

Danny Torrance har blivit en medelåders man. Efter att ha levt ett liv som gränsat till döden genom ett självförbrännande alkoholmissbruk (precis som sin far) så har han blivit nykter och bosatt sig i en liten stad i New Hampshire. Där har han fått jobb som vårdare på ett sjukhem och kan med sin synska förmåga - sin shining - ge tröst och lugna dem, som ska dö. Han har en katt som ständig följeslagare. Patienterna kallar honom Doktor Sömn.

Men hans lugna liv ska snart slitas sönder. Danny har fått telepatisk kontakt med en flicka som har samma förmågor som han, bara oändligt mycket starkare. Flickan, som heter Abra, ber förtvivlat om hjälp. Hon är jagad av en samling vampyrliknande varelser, som lever på människors själar. Och den bästa och mest långlivade näring de kan få är när de träffar på någon som Danny eller Abra.

Det går inte att komma undan. Anfall är bästa försvar. Danny och Abra bestämmer sig för att bli jägare i stället för att låta sig jagas. Och jakten leder ända till platsen där The Overlook Hotel en gång stod.


Det spelar ingen roll om den här är bra eller dålig, eller om det ens var en bra idé att skriva en fortsättning på Varsel.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

8 kommentarer:

 1. 4 böcker jag verkligen vill läsa!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två av dem vet jag ju inte riktigt än om jag faktiskt vill läsa eller ej, men jag kan inte låta bli att lockas av dem :)

   Radera
 2. Ingen som hamnar högt på min lista. Nästan skönt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två av dem är måste-ha böcker för mig :)

   Radera
 3. Jag ska definitivt läsa Doktor Sömn! :)

  SvaraRadera
 4. Åhh, Karin Fossum, älskar Karin Fossum! God jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att jag har väntat i evigheter på nästa bok om Konrad Sejer :)

   Hoppas julaftonen var bra!

   Radera