torsdag 23 juli 2015

Kommande böcker augusti 2015

Efter att sommaren har varit en icke sinande ström av intressanta boksläpp så fortsätter det med ännu fler.

Bränd himmel av Gilly MacMillan
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2015-08-03
Förlag: Modernista

Från Bokus
Rachel Jenner fotograf och ensamstående mamma låter sin åttaårige son Ben springa före till en repgunga när de är ute i skogen en söndag eftermiddag. Ben är utom synhåll bara en kort, kort stund. Sen är han borta och Rachel befinner sig mitt i varje förälders värsta mardröm. Allt blir svart.

Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra eftermiddagen? Och finns det fortfarande en chans att hitta Ben vid liv?

Utredningen tilldelas kriminalkommissarie James Clemo, som lägger ner all sin tid och kraft på det medieuppmärksammade, prestigefyllda fallet. Men i takt med att ledtrådar rinner ut i sanden, lögner kommer fram i ljuset och chockerande hemligheter avslöjas, blir läget allt mer desperat för alla inblandade. Fångad mellan den förkrossande oron över sin son, trycket från polisutredningen och den hårt dömande allmänheten, inser Rachel att det inte finns en enda person hon kan lita på.

Bränd himmel är en mästerligt konstruerad psykologisk thriller om hur ett ögonblicks ouppmärksamhet får de mest fruktansvärda konsekvenser och om hur allmänheten fäller sin obönhörliga dom.


Debuter är alltid intressant. Speciellt när orden psykologisk thriller är med i sammanhanget.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Sudden death av Anne Holt & Even Holt
Genre: Kriminalroman
Serie: Sara Zuckerman (2)
Antal sidor: 489
Utgivningsdatum: 2015-08-05
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Det är första gången hjärtläkaren Sara Zuckerman sitter i publiken på en fotbollsmatch. Den spelas på Wembley mellan två av Europas topplag. När matchen är slut faller en av spelarna plötsligt ihop. Sara inser allvaret och är den enda som griper in och räddar livet på spelaren inför 600 miljoner tv-tittare.

Sara och hennes kollega Ola Farmen misstänker snart att den dramatiska händelsen hänger ihop med ett nytt, okänt dopningsmedel. Om de har rätt är det flera spelare som riskerar en oförklarlig hjärtdöd. De två läkarna dras in i en kapplöpning med tiden och med mäktiga motståndare i en finansvärld där människor är brickor i ett cyniskt och obarmhärtigt spel.


Nu har jag ju förstås inte läst deras första bok, men jag brukar ju i alla fall gilla Anne Holt.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Det slutna ögat av Belinda Bauer
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2015-08-05
Förlag: Modernista

Från Bokus
Fem fotavtryck är det enda som visar att Daniel Buck någonsin varit där. Och nu är det allt hans mamma har kvar. Varje dag vaktar Anna Buck de små avtrycken i cementen. Polerar dem så att de glänser. Glider allt närmare vansinnets gräns. När ett medium erbjuder sig att hjälpa henne, tar Anna chansen. Vem skulle inte ha gjort det? Kanske han kan tala om för henne vad som hänt hennes son...

Men är mannen verkligen den han utger sig för att vara? Eller en grym bedragare?


Får nog snart ta tag i de där olästa Bauer som står i hyllan...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Lewispjäserna av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: Isle of Lewis (3)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2015-08-20
Förlag: Modernista

Från Bokus
Fin Macleod numera säkerhetschef på en privatägd egendom på Isle of Lewis får i uppdrag att utreda en våg av illegal jakt på ön. Hans efterforskningar återförenar honom med Whistler Macaskill - en lokal tjuvskytt som var Fins bästa kompis under tonåren. Whistler bär sedan länge på en stor hemlighet. Och när återföreningen tar en mörk, våldsam vändning inser Fin att det skulle kunna bli förödande för ön om sanningen kom fram.

Äntligen!

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Mästare, väktare, lögnare, vän av Christoffer Carlsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Leo Junker (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-08-26
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Dagen före midsommarafton hittas en man skjuten till döds i det lilla samhället Bruket, en händelse som får Leo Junker att omedelbart lämna Stockholm.

Trettio år tidigare, i ett annat liv, rör sig två män med dunkla avsikter genom en otrygg värld. I deras spår följer en ung kvinna på väg att avslöja dem och en kall natt i november fattas ett oåterkalleligt och avgörande beslut. Så sammanflätas ett gammalt dödsfall med ett nytt och när sanningen går upp för Leo är den så farlig att den hotar hans liv.

Samtidigt sitter en svårt sjuk kvinna i ett rum i Stockholm. Sot och aska, säger hon. Sot och aska var allt som blev kvar. Nästan ingen förstår vad hon menar. Nästan ingen.


Serien om Leo Junker har jag inte börjat läsa än, men jag gillade ju verkligen Den enögda kaninen.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Jag är en tjuv av Jonas Karlsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 240
Utgivningsdatum: 2015-08-27
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
"Häng en skylt på den skyldige!" Jonas Karlssons nya kortroman Jag är en tjuv berättar historien om när säkerhetsansvarige Roland oturligt nog lyckas ertappa en av snattarna på köpcentret och tvingas utföra en bestraffning han önskar han aldrig hade hittat på. Om hur ett infall går från dålig idé till att plötsligt glida en ur greppet bara för att sedan ta en ände med förskräckelse. Oväntade vändningar, generationsöverskridande handfallenheter och en händelseutveckling som sätter allting i nytt ljus.

Jag är otroligt svag för Jonas Karlsson. Både som författare och skådespelare.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Kolbarnet av Monica Kristensen
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2015-08-03
Förlag: Leopard Förlag

Från Bokus
Femåriga Ella förvinner spårlöst från förskolan Kolbarnet och först tror man att det är flickans alkoholiserade pappa som har tagit henne med sig för att hämnas på mamman. Men när tiden går och varken far eller dotter dyker upp börjar byns invånare att befara det värsta. Det djupa polarmörkret och en extrem kyla har lagt sig tungt över Svalbard och en liten flicka har mycket små chanser att klara sig på egen hand. När man hittar pappan, som visar sig ha omkommit i en bilolycka under mystiska omständigheter, inser polisen att kampen att rädda Ellas liv är en kamp mot klockan.

Svalbard? Snacka om exotiskt. Vill ha.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Vi av Jevgenij Zamjatin
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2015-08-20
Förlag: Modernista

Från Bokus
Jevgenij Zamjatins Vi [1924] var den första moderna dystopiska romanen - den direkta förebilden till både George Orwells 1984 och Aldous Huxleys Du sköna nya värld. Boken utspelar sig i en totalövervakad stat innanför glas. En profetisk satir över Stalins Ryssland (där boken förbjöds), men Zamjatins dystopiska visioner av en framtida övervakningens diktatur tog lika mycket intryck av väst: den första versionen av boken skrevs i Storbritannien under första världskriget. Vår tids ingång i paradigmet Big Data - där allt privatliv registreras - har gjort denna ryska klassiker kusligt aktuell.

Och så var det det där med de gamla ryssarna...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Står dig ingen åter av Anna Karolina
Genre: Kriminalroman
Serie: ? (2)
Antal sidor: 406
Utgivningsdatum: 2015-08-19
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En kvinna mördar sin sjuåriga dotter och polisen hittar ingen annan förklaring än att hon var påverkad av det hallucinogena preparatet "badsalt", även känt som "kannibaldrogen" MDPV. När flera liknande mord sker i Stockholm blir det polisens högsta prioritet att komma åt den som levererar den livsfarliga drogen, maffialedaren Milorad Kraljevic.

På eget bevåg nästlar sig den unga ambitiösa polisen Amanda in i kretsarna kring maffialedaren. Risken att bli avslöjad är stor. Och inte blir den mindre när Adnan dyker upp igen. De har haft ett hemligt kärleksförhållande, men han har under några år varit på flykt från rättvisan som misstänkt polismördare. Att han är far till hennes tvillingar har hon lyckats hålla hemligt till nu. Men när ett av barnen blir kidnappat sätts allt på spel.

Samtidigt är ett nytt parti "badsalt" på väg in i landet och risken är hög att drogen skördar nya offer.


Fick med mig Anna Karolinas första bok från bokmässan förra året. Har dock inte läst den än.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.

14 kommentarer:

 1. Ojoj, fullt upp som vanligt. Kolbarnet hade jag missat så tack för tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att kunna tipsa dig om en bok :)

   Radera
 2. Ja Kolbarnet har jag missat med, den får jag kolla upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svalbard låter otroligt intressant :)

   Radera
 3. Jag är så sugen på Står dig ingen åter. Den bara måste jag läsa. Älskade verkligen första boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte läst Stöld av babian än, men det kommer väl :)

   Radera
 4. Många intressanta titlar. Hoppas de kommer i pocket snart. Bauer och May är så bra. Och Kolbarnet vill jag läsa, det är något speciellt med deckare på avlägset belägna öar som mest består av ödemark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte varför de där karga, ödsliga landskapen lockar så, men det gör de :)

   Radera
 5. Åh, äntligen kommer Lewispjäserna! Jag håller med om att Kolbarnet lockar och då mest för miljön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambon påstår att Lewispjäserna redan går att lyssna på på Storytel...

   Svalbard är onekligen en spännande miljö.

   Radera
  2. Jag såg att den fanns där i morse och la genast in den i min bokhylla på Storytel. Så det blir nästa ljudbok :-). Nu måste jag bara bli klar med Håkan Östlundhs gotlandsdeckare.

   Radera
  3. Verkar konstigt att släppa ljudboken en månad innan pappersboken släpps, men jag såg faktiskt att på Adlibris är det inte förhandsboka som gäller. Där står att de levererar inom 1-2 dagar. Märkligt.

   Östlundhs serie har jag ännu inte påbörjat, men de första delarna står här och väntar :)

   Radera
 6. Brända himmel och Kolbarnet lät intressanta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur? Och så är det ju alltid extra spännande med debuter, som Bränd himmel är. Kolbarnet kan jag nog tänka mig att läsa bara för miljön :)

   Radera