fredag 24 juli 2015

Om man har köpstopp

Det dyker ju upp så ofantligt många nya och intressanta böcker hela tiden och om man har ett självpåtaget köpstopp så har man ett delikat problem. Vad gör en boknörd då?

Jo, det finns två lösningar på detta...

Man kan få recensionsexemplar, som Lavender Lit var vänliga nog att skicka till mig. Jag har hört så mycket om Kanske är det allt du behöver veta (E. Lockhart) att jag helst av allt skulle vilja sätta tänderna (eller ögonen) i den direkt och på en gång. Den är ganska tunn och har ganska gles text så det borde inte ta speciellt lång tid att läsa den. Kanske som nästnästa bok...

Eller så kan man delta i tävlingar. Och vinna. Som jag gjorde på Bokboxen. Det här är ytterligare en bok som jag hört väldigt mycket om, Den nionde graven av Stefan Ahnhem. Mitt enda problem nu är vilken bok jag ska läsa först. Den nionde graven som är andra delen, men utspelar sig före första delen, Offer utan ansikte. Du som läst båda, har du en rekommendation?

12 kommentarer:

 1. Jag tycker nog att du ska läsa Offer utan ansikte först i alla fall. Men det funkar ju med tvärtom om du känner för det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar ju kronologisk ordning och struktur, men jag ska försöka läsa Offer utan ansikte först då :)

   Radera
 2. Håller med Johanna , läs offer utan ansikte först!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu när ni är två som säger det så... :)

   Radera
 3. Kjøpestopp er neimen ikke lett. Jeg syns du har løst det på en mesterlig måte. Jeg derimot går stadig på en smell. Den siste var for en halvtime siden da jeg bestilte to bøker...huffameg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avskyr att behöva sätta upp regler för mig själv, men i år ska jag verkligen försöka att inte köpa fler böcker än vad jag läser. Och då måste jag besinna mig nu :)

   Radera
 4. Jag har inte satt köpstopp för mig själv, men försöker ändå hålla mig så mycket det går från att skaffa hem nytt. Har inte plats för fler böcker innan jag skaffat fler hyllor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste göra något drastiskt, har inte plats för fler hyllor...

   Radera
 5. Du kanske får ta en tur till biblioteket... :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett litet problem med biblioteksböcker; jag vet inte var de har varit eller vad de blivit utsatta för ;)

   Radera
  2. Hahaha... Nej, det har du rätt i.

   Radera
  3. Jag har ingen uttalad bacillskräck, men i dessa tider med hur många underliga sjukdomar och virus som helst så blir jag lite mer försiktig :)

   Radera