onsdag 10 november 2010

"Glasbruket" av Arnaldur Indriðason

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 263
Serie: Erlendur Sveinsson 1
Utgivningsdatum: 2000

Baksidetext
En äldre man hittas mördad i en källarlägenhet i Reykjavik. Bredvid kroppen finns ett kryptiskt meddelande och i hans skrivbord hittar polisen ett foto av en gravsten. När man lyckas tyda inskriptionen visar det sig att i graven ligger en fyraårig flicka som dog 1968. Med hjälp av fotot nystar polisen upp gamla och nya brott som lett till flera familjetragedier. Samtidigt försvinner en ung kvinna från sitt eget bröllop...

Kriminalpolis Erlendur Sveinsson och hans kollegor står inför ett ovanligt komplicerat och svårt fall som har sina rötter bakåt i en tid då mycket var annorlunda.

Min kommentar
En helt vanlig deckare, varken bu eller bä. Tempot var ganska långsamt och allt var mest regnigt och grått. Men jag gillar Erlendur, han är så vanlig och normal och alla andra karaktärer känns också vanliga, till och med de onda. Inga överdrifter och inget splatter. Det som kändes helt unikt var alla de mystiska namnen, som tagna ur en Tolkien-bok. Det var kul att försöka ljuda namnen i huvudet. Jag kommer i alla fall att läsa minst en bok till om Erlendur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar