måndag 21 juni 2010

"Dödens pendel" av Jonas Moström

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 333
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: Axberg och Jensen 1
Utgivningsår: (första) 2004 (min) 2008
Förlag: Pocketförlaget

Baksidetext
När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung, frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna. När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen.

Går en seriemördare lös i staden?

Min kommentar
Första boken jag läser av Jonas Moström, men definitivt inte den sista. Jag gillade att historien hela tiden fördes framåt, inga direkta dödpunkter. Det som drog ner betyget lite var faktiskt karaktärerna. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men de var lite stereotypa och grunda.

Jag ger den 3.5


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar