onsdag 2 juni 2010

"Utan ett ord" av Linwood Barclay

Genre: Thriller
Antal sidor: 358
Originaltitel: No time for goodbye
Översättare: Elisabet Fredholm
Serie: -
Utgivningsår: (första) 2007 (min) 2009
Förlag: KabusaBaksidetext
Fjortonåriga Cynthia skriker åt sina föräldrar och slår igen dörren till sitt rum. När hon vaknar nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation, men istället är huset tomt. Hennes mamma, pappa och storebror är spårlöst försvunna. Polisens utredning ger inga svar och Cynthia får aldrig reda på vad som egentligen hände den där natten.

Tjugofem år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta sanningen. Först händer ingenting. Sen ringer telefonen. En mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Cynthia är nära att bryta ihop. Är hennes familj vid liv? Varför har de aldrig hört av sig? Cynthia börjar forska i försvinnandet, och trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vila.

Min kommentar
Nästan sträckläsningsvarning på den här. Lagom underhållande och spännande, trots att den var lite förutsägbar. Kanske har jag hittat en ny favoriförfattare? Minst en bok till av Barclay kommer det att bli i alla fall.

Jag ger boken 4.5.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar