söndag 6 juni 2010

"I denna stilla natt" av Mari Jungstedt

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 338
Serie: Anders Knutas 2
Första utgivningsdatum: 2004-09-17
Min upplaga: 2008-06-03
Förlag: Bonnier Pocket

Baksidetext
Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet.

När kriminalkommissarie Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet, en alkoholiserad mamma, en frånvarandepappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet.

Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarve som han försökt glömma.

Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare.

Min kommentar
Jag gillar verkligen Mari Jungstedt. Hon skriver utan krusiduller och handlingen går snabbt framåt. I slutet av den här boken gick det kanske lite för snabbt, jag fick intrycket att hon bara ville att det skulle ta slut. Trots att jag listade ut vem mördaren var ganska tidigt, så höll spänningen ända till slutet. Det är ju inte resans mål som är det viktiga, utan vägen dit.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar