fredag 8 juni 2012

Bokbloggsjerka 8 – 11 juni

Det är återigen dags för veckans bokbloggsjerka.

Veckan uppgift är: Om du hade möjlighet att byta plats med en av dina favoritkaraktärer, vem skulle det i så fall vara?

Första reaktionen på veckans fråga var att jag aldrig skulle kunna reda ut den. Sedan började jag fundera lite...

Eftersom jag mest läser deckare så är det lite svårt, för jag har ju ingen lust att springa runt och bli skjuten stup i kvarten, så valet måste ju bli en något lugnare karaktär. Även om i alla fall en av nedanstående har råkat illa ut...

Jag läste nästan precis ut Ann Rosmans debutroman, Fyrmästarns dotter, och jag måste säga att jag inte alls skulle ha något emot att ta över Karin Adlers båt (fast jag skulle nog byta den till en segelbåt) och kajplats. Och så hoppar jag runt där på klipporna i trakten av Marstrand och löser massor av brott.

Nu tänker jag fuska också (jag gissar att jag inte blir ensam om det) och ta upp en till som jag kunde tänka mig att vara en stund. Rebecka Martinsson i Åsa Larssons böcker lever ju i en helt annan miljö jämfört med Karin Adler, men snö, fjäll och enslighet är något som passar mig. Och brott löser ju hon också.

Kontentan av det hela, halva året (april-september) byter jag med Karin Adler och andra halvan (oktober-mars) med Rebecka Martinsson.

23 kommentarer:

 1. Ha, ha det var ju också en lösning;-) Fast jag uppfattar Rebecka som rätt frustrerad och olycklig. På sätt och vis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag tror att det är vad-han-nu-heter i Stockholm, hennes förre chef, som göre henne lite sorgsen. Jag hade avpolletterat honom direkt och så hade jag blivit glad och lycklig :)

   Radera
 2. Bo på en båt? Ja det kan ju vara kul. Fjäll och snö- jo, fast nu längtar jag bara efter sol och värme så det känns lite långt borta med snö nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad härligt att somna till vågornas kluckande hela sommaren. För att byta ut det mot knarrande snö hela vintern. Romantiker? Jag? Nääää.

   Radera
 3. Haha, vad smart att dela på dig :)

  SV: Nja, har läst de tre första och tycker inte om de men måste läsa fyran nu också så man kan ju alltid hoppas på att den är bra i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt för att kombinera de två favoritmiljöer jag har. I det riktiga livet alltså :)

   Radera
 4. Har inte läst de böckerna, så jag har ingen aning om vad de är för några, men det var ju en smart lösning i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gillar deckare som är lite mer än deckare, så kan jag absolut rekommendera Åsa Larsson. Eftersom jag bara läst en bok av Ann Rosman vågar jag inte säga att hon alltid är bra, men den första var det i alla fall :)

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Åååårgh, google-skiten åt up min välformulerade kommentar, hppas det inte blir dubbelt nu. När jag är irriterad skriver jag inte lika genomtänkt, men den var något i den här stilen:

  Har själv spenderat nästan alla mina somrar i en segelbåt, så tycker du väljer helt rätt med första! Har aldrig varit särskilt långt norrut, men enslighet och berg - ja, tack! Brotten klarar jag mig däremot utan ;]

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Jag seglade några somrar och varje gång jag klev ombord på båten så bara rann all stress och annat dåligt av mig.

   Brotten kan i och för sig jag också klara mig utan. Jag hoppas jag är en riktig supersnut så alla brott bara försvinner :)

   Radera
 7. Det bästa ur två världar - omväxling förnöjer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En oslagbar kombination för mig :)

   Radera
 8. Kul och kreativ lösning! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag skulle trivas riktigt bra med det livet. Om man bortser från lik, mördare och annat elände :)

   Radera
 9. Ja så kan man ju också göra :) Dela upp det och kanske åka på en semester en två veckor till en romanplats. Då kanske jag skulle våga vara en stund i Frodo Baggers ställe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag skulle nog inte vilja byta för alltid. Är nog lite för förtjust i mitt eget liv för det :) Frodo hade ju varit kul att vara, innan allt det här med Ringen började...

   Radera
 10. Marstrand är ju så vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det. Allt med klippor och hav är bara underbart :)

   Radera
 11. Jag svarade också med personer jag skulle vilja vara en stund! De flesta böcker jag läser handlar om kvinnor i ojämställda relationer och positioner och det är ju inte så kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju se det som en nackdel, att karaktärerna i böckerna man läser inte har det så bra :)

   Radera
 12. Jag hade också lite svårigheter med den här, eftersom de flesta av mina favoritkaraktärer har sådan mörk bakgrundshistoria.

  Snö, fjäll och enslighet låter ganska förtrollande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje år längtar jag efter en riktig vinter, inte det där äckliga snöblasket och det råa, kalla. Jag gissar att man måste dra sig norrut för att få en vit vinter :)

   Radera