torsdag 7 juni 2012

Min litterära resa i maj 2012

Maj månads litterära resor höll sig även de ganska väl samlade här i norra Europa, med ett par avstickare både västerut och österut.

Månadens resa börjar i Stockholm, där en man riskerar livet för polisen. En polismyndighet som släpper honom som en het potatis så fort det börjar osa lite hett. Som vanligt får man mycket att fundera på när man ger sig i kast med de här två herrarna. (Tre sekunder)

För att riktigt bryta av mot föregående bok valde jag en kort tripp till Dublin, som snabbt gick vidare till Los Angeles. Där fick jag alla mina fördomar bekräftade. (Änglar)

Livet fick ju inte bli alldeles för rosaskimrande så färden gick tillbaka till Stockholm, där jag, i jakten på en seriemördare, pedofiler och gud vet vad fick sällskap av en hel drös människor. Eller? (Hungerelden)

En liten avstickare till Finland blev det sedan, där fick jag göra en låååång tur i taxi med en taxichaufför som verkligen var utöver det vanliga, en dement gammal herre, en bitter lantbrukare och hans fru samt en hel del annat folk. Mitt ute i ödemarken, under en jakt- och fisketur, träffades dessutom tolv franska vegetarianer på. (Livet är kort Rytkönen lång)

Nästa resmål är lite splittrat och utspritt över USA. Här är det läskigt så det förslår, på både det ena och andra sättet. (Strax efter solnedgången)

Resan går vidare till Ryssland, eller egentligen Sovjetunionen, för resan går inte bara i rummet utan även i tiden, tillbaka till 1953. Här härjar en seriemördare. Eller, nej, det gör det ju inte, för brott existerar inte i Sovjetunionen. Eller jo, men bara brott mot staten. (Barn 44)

Väl tillbaka i Stockholm så härjar det en seriemördare där också (ja, jag vet, det är många sådana nu). Hans motiv må vara rättrådiga och "goda", men återigen är det så att ändamålet inte alltid helgar medlen. (En midsommarnattsdröm)

Månaden avslutas med en tur "hem" till gamla, kära Göteborg. Här är det i alla fall ingen seriemördare som löper amok, men dock en mördare. En liten tur till forna Östtyskland hinns med också och trådar tillbaka till nazisterna nystas upp. (Gul ondska)


Visa Maj 2012 på en större karta

2 kommentarer:

  1. Vilken kul ide! Jag kanske stjäl den av dig:)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stjäl på bara! Det skulle vara kul att se hur alla reser litterärt :)

      Radera