måndag 8 juli 2013

Halvtid, hur går det egentligen?

På något sätt så skulle det kännas bra att sammanfatta det första halvåret, så då försöker jag väl då.

Om man tittar på själva läsningen, så har det gått väldigt bra, 40 lästa böcker av målet på 70 får väl betraktas som väl godkänt. Vad bättre är att det jag läst (oftast) har varit bra, ibland mycket bra. Hela tre fullpoängare redan (Boktjuven, Dit drömmar färdas för att dö och En man som heter Ove). På hela 2012 läste jag en enda fullpoängare. Det som är roligast av detta är att jag inte alls hade förväntat mig att tycka så mycket om vare sig Boktjuven eller En man som heter Ove. Där kan man tala om överrumpling.

Ett riktigt bottennapp har det blivit också, med Blodets meridian, en bok som jag faktiskt trodde jag skulle gilla men mest var irriterad över.

Lite statistik över de lästa böckerna kanske?

15 av 40 böcker har varit vad jag kallar kriminalroman.
20 av 40 böcker ingår i något slags serie.
22 av 40 böcker är svenska i original.
21 av 40 böcker är skrivna av män.
6 av 40 böcker är recensionsexemplar.
1 av 40 böcker är e-bok.

37 olika författare har skrivit de 40 böckerna.
20 av de författarna var nya för mig.

Med utmaningarna går det också bra. En utmaning, Böcker om böcker, gick i mål i april och då var jag ju tvungen att anta en annan, Kaosutmaningen. En lite annorlunda och inte så krävande utmaning. Av de 20 böcker man ska ha prickat av till årsskiftet har jag redan lyckats med 20.

Av de tolv som finns med i min Boktolva har jag läst sju, så där ligger jag lite före.

I utmaningen Författarfemman har jag läst en bok vardera av fyra av författarna på min lista. Den femte ska läsas nu i juli. Min förhoppning är att jag ska hinna med ytterligare en bok av var innan året är slut.

Den ständiga utmaningen att läsa hyllvärmare går väl hyfsat. Vid årets början hade jag 69 böcker som kvalificerade sig som hyllvärmare (köpta 2011 eller tidigare). Av dem har jag läst 18. Eftersom mitt mål är att läsa åtminstone hälften av de 69 så får jag nog anse att jag ligger bra till där också.

I maj gjorde jag äntligen slag i saken och gick med i Goodreads också, så nu finns jag minsann både där och på Boktipset.

6 kommentarer:

 1. Så kul, så här strukturerad vill jag oxå vara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tycker att det är jobbigt att vara så strukturerad :)

   Radera
 2. Oj va bra. vad är goodreads?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som Boktipset, men mycket bättre :)

   Radera