lördag 13 juli 2013

Hej kulturkonsument!

Sommartid = enkättid? Ja, det tycker jag faktiskt. Den här har jag sett på ett flertal bloggar och nu är det dags för mig att göra den också. Jag hittade den hos C.R.M. Nilsson, men vem som faktiskt var först vet jag inte.

Första skivan jag köpte:
Det här är oerhört pinsamt och egentligen vill jag inte berätta, men jag var 8 år och minns det som igår. Den allra första skiva jag köpte för alldeles egna pengar var Sten Carlsson & Salta Mandlar och hette Schlagerparaden Vol 5. Om du är så gammal så du kommer ihåg låten Hörru Rut, så var det för den jag köpte skivan. Jag tror mig komma ihåg att den kostade 10 kronor...

Senast spelade låt:
Jaha ja, jag hade en liten nostalgiresa här så det får bli So Fine med Electric Light Orchestra (ELO) som svar på den här frågan.

Första sajten jag kollar när jag vaknar:
Det är faktiskt ett managerspel i hockey :)

Spel jag spelar mest:
Nej, dessvärre spelar jag ingenting just nu. Jag har en förmåga att fastna och glömma både tid och rum så jag undviker det.

VOD-tjänst:
Vi har haft Lovefilm i många år där man kunnat streama filmer, men jag tycker det blir för dålig kvalitet när man streamar. Nu lägger ju Lovefilm ner också och det har fått oss att kolla runt lite, men vi hittar inget som passar. Vi har ju dock SVT Play och jag vet att man kan hyra film genom comhem-boxen vi har...

SVT Play-tips:
Sällan jag tittar här så jag har inget tips.

Favoritradioprogram:
Enda gångerna jag lyssnar på radio är egentligen när vi lagar mat eller kör bil, men Digilistan brukar jag tycka om.

Söndagskulturkonsumtion:
Bok och film.

Dyraste kulturvana:
Böcker, filmer och musik.

Film jag sett flera gånger:
Jaaa, det är många det, så gott som alla jag har... ett axplock: Stekta gröna tomater, Det femte elementet, Star Wars, Rain man, allt med Hugh Grant och filmen jag sett flest gånger av alla är Grease :)

Bok jag läst flera gånger:
Till skillnad från filmer så läser jag inte om böcker.

Favorittidskrift:
Ingen.

Konstart som är svårt att relatera till:
Opera klarar jag inte, jag hör ju inte vad de sjunger (operett däremot funkar bra) och modern konst, typ sådana där installationer som inte liknar något alls.

Konstverk jag skulle vilja äga:
Något av Monet kanske.

Verk som fått mig till att gråta:
Torka aldrig tårar utan handskar, TV-serien, böckerna har jag inte läst än. Äh, det är så många.

Favoritsajt:
Managerspelet jag spelar, bokbloggar, Filmtipset...

4 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg när vi åkte till Stockholm för att gå på opera med klassen (dåligt substitut för att åka till Rom och Milano, vilket vi blivit utlovade när vi sökte in, men de hade inga pengar till den resan och hade inte haft det på ett tag). En musiklärare sade till oss språkelever, då vi var en språk- och kulturklass, att vi som läst latin kunde ju försöka lyssna på italienskan och förstå utan att läsa texten. Det är liiite skillnad på språken, plus som sagt - du hör inte vad de sjunger i opera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den viktigaste förutsättningen för att man ska förstå är ju att man hör och då faller hela grejen på sin egen orimlighet. Och vilken besvikelse, Stockholm som substitut för Rom eller Milano...

   Radera
 2. Den här lägger jag på minnet för senare i sommar:-)

  SvaraRadera