lördag 24 maj 2014

Kommande böcker i juni 2014

Suck. Jättemånga intressanta boksläpp i juni... hur ska jag någonsin hinna?

Gården av Tom Rob Smith
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 330
Utgivningsdatum: 2014-06-11
Förlag: Stimpla Publishing

Från Bokus
Ända tills Daniel får ett uppjagat telefonsamtal från sin far tror han att hans föräldrar njuter av en fridfull, välförtjänt pensionering på en idyllisk lantgård i Sverige. Tilde och Chris har sålt sitt hus och sin firma i London och sagt adjö till England för att starta ett nytt liv utanför Falkenberg i Sverige. Men samtalet förändrar allt. Din mor är inte frisk, säger Chris.Hon inbillar sig saker - hemska, hemska saker. Hon har drabbats av en psykos och blivit intagen på psyket. Daniel gör sig beredd att resa till Sverige. Men innan han hinner så långt dyker mamma Tilde upp i London. Jag är övertygad om att din far har pratat med dig. Allt den mannen har sagt är lögn. Jag är inte galen. Jag behöver ingen läkare. Jag behöver polisen. Modern gömmer sig i Daniels lägenhet och berättar där om tiden i Sverige som innefattar mörka hemligheter, en försvunnen ung kvinna, avskyvärda brott och en konspiration där hans egen far är delaktig. Och när fadern ringer nästa gång är det för att försäkra sig om att Daniel håller kvar Tilde i lägenheten tills han själv är på plats och kan ta hand om henne. Boken berör många obehagliga ämnen och tar efterhand en oväntad vändning.

Jag fullkomligt älskade hans Barn 44, men det har ändå inte blivit fler lästa av honom. Vill ha ändå...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.VIP-rummet av Jens Lapidus
Genre: Thriller
Serie: Teddy och Emelie (1)
Antal sidor: 464
Utgivningsdatum: 2014-06-04
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Möt Teddy och Emelie, ett omaka radarpar med kass personkemi.

Teddy har bestämt sig: han är färdig med brott efter åtta år på anstalt. Men han har inte en krona på fickan, Arbetsförmedlingen är ett skämt och han sover på sin syrras soffa. Läget blir akut när en indrivare hör av sig och kräver pengar.

Emelie är påläggskalv på advokatfirman Leijon, en boutiquebyrå i Londonklass. Men en framgångsrik karriär känns avlägsen och extremt svåruppnåelig.

Så ger en av byråns delägare henne ett oväntat uppdrag. Ett uppdrag som hon inser att hon varken kan eller får tacka nej till. Tillsammans med Teddy ska hon ta reda på vad som har hänt den försvunne Philip Schale: investerare och jättestekare med en meritförteckning som blir märkligare ju djupare de gräver.

Emelie vill upp och Teddy vill bli av med sina skulder. Hon har valts för att hon är kompetent och plikttrogen, han har valts för att ... ja, varför? Uppdragsgivaren vet något om Teddy som ingen annan känner till.

Och kidnapparnas tålamod rinner undan som sand i ett timglas.


Jag har ju gillat de böcker om Jorge, JW och gänget som jag läst...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Män ur mörkret av Håkan Östlundh
Genre: Kriminalroman
Serie: Fredrik Broman (7)
Antal sidor: 399
Utgivningsdatum: 2014-06-11
Förlag: Forum

Från Bokus
En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Nordborg årets premiärdopp i poolen. När han klättrar upp ur vattnet gömmer sig någon i skuggorna inne i huset. Tre dagar senare kommer hans fru hem från en weekendresa och hittar honom död i en av däckstolarna - bunden och torterad. Ett dygn senare upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har skrivit en debattartikel där hon uttalade sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott på norra Gotland.

För de anhöriga till offren är det givet att mördaren finns bland den grupp militanta aktivister som försökt sätta stopp för den nya kalktäkten. Fredrik Broman och hans kollegor är inte lika säkra. Gärningsmannen tycks ha planerat morden in i minsta detalj. Det finns varken fingeravtryck, DNA eller andra användbara spår på brottsplatserna. De söker en mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

När ytterligare en av de välbärgade villaägarna i området strax norr om Visby dödas ökar trycket från både anhöriga, press och polisledning. Gärningsmannen måste hittas.

Fredrik Broman, tillförordnad chef för våldsenheten, står mitt bland flyttkartongerna när det första larmet kommer. När hans pappa blir allvarligt sjuk riskerar situationen att bli övermäktig. Allt fler signaler tyder på att Fredriks egen hälsa vacklar. Signaler han ignorerar. Till slut hotar jakten på den hänsynslösa mördaren att kosta honom livet.


Detta ska tydligen vara sista delen i serien. Då kanske jag snart kan börja läsa den...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Inte ens i döden av Donna Leon
Genre: Kriminalroman
Serie: Guido Brunetti (17)
Antal sidor: 292
Utgivningsdatum: 2014-06-11
Förlag: Forum

Från Bokus
Kommissarie Brunetti och hans kollega Vianello får rapport om att en kropp setts i vattnet nära en av trapporna vid Canal Grande. Det är en regnig morgon i Venedig och de beger sig till platsen där de hittar en barnkropp som de lyfter upp på land.

Den döda flickan har långt glänsande hår och bär en guldring som väcker frågor. Underligt nog har ingen anmält en saknad flicka. Bilden av den döda flickan med håret format som en gloria förföljer Brunetti i återkommande mardrömmar.

Han försöker fastställa flickans identitet genom att söka efter familjen. Spåren leder honom till ett romskt läger och i sin beslutsamhet att bringa klarhet i fallet tvingas Brunetti att kämpa både mot grov kriminalitet och mot myndigheternas fördomar.


Sjuttonde delen äntligen på svenska. Jag har visserligen bara precis läst den första...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Zack av Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Genre: Kriminalroman
Serie: Herkules (1)
Antal sidor: 386
Utgivningsdatum: 2014-06-16
Förlag: Bookmark

Från Bokus
Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.

Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholmspolisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.

Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.


Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det här samarbetet, men jag kan nog tänka mig att prova.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Spökstaden av Ransom Riggs
Genre: Skräck
Serie: Miss Peregrine (2)
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2014-06-17
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
Efter att ha klarat sig från Miss Peregrines ö, flyr Jacob med sina nya vänner till den märkliga staden London. Där träffar de en farlig galning som heter Caul. Han visar sig vara bror till Miss Peregrine och han är ute efter barnens krafter. Jacob är den enda som kan rädda sina vänner från en säker död.

Första delen köpte jag på rean, men har inte läst än.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Ensamma hjärtans klubb av Lotte Hammer & Sören Hammer
Genre: Kriminalroman
Serie: Konrad Simonsen (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-06-10
Förlag: Bazar

Från Bokus
Köpenhamn augusti 2008. Kriminalkommissarien Konrad Simonsen återvänder till våldsroteln i Köpenhamn efter en allvarlig hjärtattack. Med hänsyn till hans vacklande hälsa får han utreda ett lågprioriterat fall som rör en brevbärares död.
Det som från början ser ut som ett olycka utvecklar sig till en misstänkt mordhistoria. Det finns en viktig ledtråd till ett olöst fall med en försvunnen skolflicka långt tillbaka i tiden. Utredningen tar en annan vändning när det visar sig att en katolsk pastor vet mer om händelsen än han får avslöja på grund av sitt tysthetslöfte. En skolskjutning i Köpenhamn leder oväntat spåren till den avlidne brevbäraren.


Börjar känna mig som en gammal, repig skiva nu. Ännu en serie som jag inte påbörjat.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Hammers bok ska jag läsa, men tvåan står oläst i hyllan. Gården fick jag från förlaget så den ska definitivt läsas. Det tar liksom aldrig slut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att det aldrig tar slut ;)

   Radera
 2. Vilket läbbigt omslag till Lapidus bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det fick mig att tänka på Hannibal :)

   Radera
 3. Jens Lapidus bok har jag fått hem. Skall bli intressant att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst den sista om Jorge och gänget än (Livet deluxe), men hans andra två har jag tyckt ganska bra om så det blir nog till att skaffa denna :)

   Radera
 4. Det här med att det kommer nya böcker, det är liksom en evighetsmaskin. Både roligt och stressande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske behöver det inte komma riktigt så många nya, spännande och lockande böcker ;)

   Radera
 5. Svar
  1. Jag får ju ta och läsa den första först, men jag har en känsla av att jag kommer att gilla den :)

   Radera