tisdag 13 maj 2014

Topp Tio böcker jag nästan slutade läsa


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Ten Books I Almost Put Down But Didn't.

Det är inte speciellt ofta jag känner att jag kanske borde sluta läsa en bok innan jag är klar och faktum är att jag aldrig gjort det. Inte heller tänker jag börja med det, men de här tio var aspiranter på att bli den första jag la undan.

1. Och en grej till... av Eoin Colfer. Den sjätte delen i trilogin Liftarens guide till galaxen där de andra fem delarna är skrivna av Douglas Adams. Jag önskar verkligen att den här delen aldrig hade blivit skriven.
2. Spöa döden av Josh Bazell. Det kändes lite som att jag läste ett filmmanuskript och det där med gränser, det känner inte Bazell till.
3. Avgrundens rand av Christian Dorph & Simon Pasternak. Här var det så många karaktärer inblandade att jag skulle behövt ett anteckningsblock (som jag faktiskt också använde till slut).
4. Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman. Hyllad av många, men ärligt, den var inget vidare alls. Möjligtvis om man känner till förlagsbranschen.
5. Alla böcker jag läst av Ramona Fransson. Min mamma älskar de här böckerna, men jag klarar inte att läsa dem.
6. Atlantis hemlighet av David Gibbins. Min gamla chef rekommenderade böcker av Gibbins, men herregud...
7. Min kamp 1 av Karl Ove Knausgård. Pretentiöst, svulstigt och helt enkelt ofattbart trist. Och hur kan man ha så mycket att berätta om sitt liv (nästan 4000 sidor i sex delar) när man inte ens fyllt 45?
8. Saltstoden av Ole Korneliussen. Detta var en bok som jag läste i den Nordiska utmaningen och jag önskar att jag hade valt någon annan bok att representera Grönland.
9. Blodets meridian av Cormac McCarthy. Jag gillar ju filmerna som bygger på hans böcker, men någon mer bok blir det aldrig.
10. Alla böcker jag läst av Denise Mina. Jag har läst tre delar om Paddy Meehan och en om Alex Morrow. Nu har jag bara Garnethilltrilogin kvar att läsa, men det sägs att den ska vara bättre...

17 kommentarer:

 1. Blodets meredian var verkligen urtrist! Och första delen av Min Kamp stoppade jag i vedpannan ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst någon av dessa och det kanske jag har gjort rätt i då ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst någon av dessa, men jag skulle vilja läsa Grand final i skojarbranschen. Kanske skulle jag ångra mig, men jag är lite sugen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju jättemånga som gillar Grand final... så något måste den ju ha :)

   Radera
 4. Inte läst någon av dem faktiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar att du låter det förbli så :)

   Radera
 5. David Gibbins har jag faktiskt en påbörjad av, men än så länge är den helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen har han blivit bättre, Atlantis är ju hans första har jag fattat det som.

   Radera
 6. Ja Denise Mina visste jag ju att vi tyckte lika om ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt att inte vara ensam :)

   Radera
 7. Det blev ingen lista hos mig denna gång faktiskt. Jag brukar inte fortsätta läsa om jag inte gillar boken alls. Ibland blir boken bara satt på paus en stund men ibland så stängs den helt. Jag tycker dock om Denise Mina, har bara läst de om Alex Marrow dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville så gärna tycka om Denise Mina, men jag höll på att bli tokig när jag läste de fyra som jag tagit mig igenom :)

   Radera
 8. Denna gång blev det ingen lista för min del, bara ett längre inlägg om att fortsätta läsa eller inte =) Jag gillar dock Denise Mina, i alla fall de två första om Alex Marrow.

  SvaraRadera
 9. Nämen Denise Mina är ju så bra!! SÄRSKILT Garnethill-
  böckerna! Men jag blir glad över att vi delar åsikter om Knausgård. Pretentiös smörja, tycker jag om den första (och enda) delen jag läst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte läst Garnethill-trilogin än, men jag har boken med alla tre i samma stående här i hyllan. Jag hoppas jag kommer att gilla dem :)

   Knausgård-hajpen förstår jag inte alls.

   Radera