fredag 1 augusti 2014

Dag 08: Den mest överskattade boken

Här finns ju en del att välja på... till slut faller domen över Karl Ove Knausgårds Min kamp 1. Vem är egentligen denna Knausgård, som vid en ålder av 40 år, tycker sig ha så mycket att berätta att det tar nästan 4000 sidor att berätta det?

28 kommentarer:

 1. Nej, det kan man verkligen undra. Lite skönt med en bok som jag inte ens funderar på att läsa ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ändå ganska glad för att jag tog mig igenom den här, nu vet jag ju i alla fall att jag inte behöver gå och tråna efter den andra :)

   Radera
 2. Jag har heller inte minst fundering på att läsa denna. För mig är det titeln som är totalt avskräckande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titeln är ju ett ganska olyckligt val, men innehållet är faktiskt värre.

   Radera
 3. Svar
  1. Nej, jag har egentligen ingen som helst aning om varför han är känd. För det måste han väl ändå ha varit innan något förlag gav ut honom.

   Radera
 4. Jeg har lest alle fem bøker, og ble fascinert av både språkbruk og innhold. Han er en av de beste, etter min mening. Tittelen skjønner du når du har lest bøkene. Det har ikke noe med krig og nazisme å gjøre, men ens personlige kamp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog mig till slut igenom denna, men några fler blir det absolut inte för mig. Den här boken höll på att få mig att tappa läslusten för väldigt lång tid.

   Radera
 5. Jag har också verkligen funderat över hypen kring denne man och alla hans böcker om sig själv. Har inte läst och vill inte läsa heller.

  SvaraRadera
 6. Det undrar jag också - har inte läst den och frågan är om det någonsin kommer att bli av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen borde ha så mycket att berätta efter ett halvt liv.

   Radera
 7. Köpte faktiskt denna första del som pocket, men föll i ånger och gjorde mig av med den.

  SvaraRadera
 8. Jag har sett att väldigt många läst hans böcker. Men om det är något att ha kan man ju undra. Är tveksam om jag någonsin kommer att läsa dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev nöjd efter denna första, några fler blir det inte.

   Radera
 9. Många verkar ju gilla men jag resonerar lite som du och är inte det minsta sugen på att läsa. Fast det är ju ett fascinerande projekt måste erkännas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste ju denna första eftersom jag var nyfiken, men det räcker och blir över.

   Radera
 10. Ja det kan man verkligen fundera över. Jag har läst den första, ville ta reda på hur den var efter all hype. Jag tyckte att den var ganska intressant och jag har läst sämre böcker, men det fick räcka med den för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev nästan deprimerad när jag läste den, en dystrare och mer självupptagen människa får man nog leta efter.

   Radera
 11. Jg har förstått att den är rätt överskattad så jag har aldrig gett mig på den. För mig är det nog Dan Brown som jag skulle sätta här. "Da Vinci-koden" och "Änglar och Demoner" är de jag läst, och jag fattar inte hur han kan bli så populär. Jag har en till av honom stående i hyllan, kanske jag förstår hans storhet när jag läser den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu gillade ju jag Da Vinci-koden :)

   Radera
 12. Jag läste, eller snarare plågade mig igenom, Min kamp 1 och bestämde mig för att absolut aldrig ens tänka tanken på att läsa övriga delar och det har jag stått fast vid. Det där navelskåderiet är alldeles för mycket för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som jag då, det var en enda lång plåga att läsa den.

   Radera
 13. Hehe.. Det här är nog böcker man älskar eller hatar! Själv har jag inte kommit till skott och läst någon av dem.. Och nu när hypen har lagt sig så inser jag att det knappast kommer att bli av heller.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är som sagt ändå glad att jag tagit mig igenom en av dem, men jag kommer aldrig någonsin att läsa någon mer :)

   Radera
 14. Undrar samma sak jag, vem är denne karl?! Känner mig inte det minsta lockad att ta reda på heller. Har hört att han typ kan skriva 20-30 sidor om en kopp kaffe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det kanske är en smula överdrivet, men en viss sanning ligger det i det :)

   Radera