måndag 25 augusti 2014

Kommande böcker september 2014

Ännu en månad med mängder av intressanta boksläpp...

Hon som älskade honom av Sara Kadefors
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 160
Utgivningsdatum: 2014-09-17
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Malena är slav under sitt starka känsloliv. Under en kris lämnar hon staden för att söka lugnet i en sörmländsk avkrok. Men mötet med den nya miljön blir allt annat än harmoniskt. Naturen känns irrationell och djuren hotfulla. Hennes enda trygghet blir familjen som hyr ut stugan och som hon från början velat hålla på avstånd. Hon tillbringar alltmer tid med mannen i huset, Nathan. Nathan är en ansvarstagande människa som gör allt för de utsatta ungdomar som han och hustrun öppnat sitt hem för. Men snart anar Malena ett mörker under hans trygga fasad, något hon känner igen och dras till. För sent inser hon vad deras oskyldiga umgänge kan innebära. Och innan hon vet ordet av hänger familjens välmående på en skör tråd.

Detta är en roman om kärlekens kraft, dess förmåga att läka och lindra men också att söndra och förgöra. Är det värt att göra andra människor olyckliga för att tillfredsställa egna behov? Och vad är kärlek? Något vi bestämmer oss för eller något instinktivt och oundvikligt?


Sara Kadefors har jag läst och gillat tidigare.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Visenterna av Ulf Lundell
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 544
Utgivningsdatum: 2014-09-18
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Frank Kornfeldt är en upprörd man. Lite för upprörd för sitt eget bästa. Det är omständigheterna som rör upp. Omvärlden. Sakernas tillstånd. Hur landet ligger.

Erén har lämnat honom, kommit samman med en Lustigkurre. Det kan man bli upprörd av. Allians i 8 år kan göra vem som helst upprörd.

Frank närmar sig 65-årsdagen. Dagen P. Som i pension. Vad göra nu? Lägga ner? Fortsätta som förut? Eller ska det ställas om till något helt annat? Ett ensamhetsexperiment inleds. Själv. Naturen, fåglarna, djuren. Stjärnorna och kosmos. Människorna på avstånd. Nog av dom. Men i minnena lever dom vidare, gör sig ständigt påminda, härjar, viskar och gapar.

Upprördheten måste mildras. Man kan få infarkt. Även vinkranarna måste stängas. Lättare sagt än gjort.

Och vilka är visenterna som står dolda, dolska i skogarna? Vad talar dom om, hotade, undanskuffade?


Ulf Lundell har jag inte läst på evigheter. Kanske är det dags att återuppta bekantskapen?

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Vi ses i morgon av Tore Renberg
Genre: Drama
Serie: Vi ses i morgon (1)
Antal sidor: 572
Utgivningsdatum: 2014-09-20
Förlag: Bokförlaget Atlas

Från Bokus
Det är september och ovanligt varmt i Stavanger, världens rikaste stad. Ett tonårspar är redo att riskera allt för kärleken. Ledaren för ett kriminellt gäng drabbas av en medelålderskris. Och en ensamstående tvåbarnsfar måste verkligen få tag på en miljon kronor fort.

Jag har ju i och för sig inte läst något alls av Tore Renberg, men filmen Mannen som älskade Yngve Frej var ju riktigt bra.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Slaktmånad av Lars Pettersson
Genre: Kriminalroman
Serie: Kautokeino (2)
Antal sidor: 338
Utgivningsdatum: 2014-09-08
Förlag: Ordfront

Från Bokus
I oktober 2013 hittas en man i en bil på en avlägsen fjällväg utanför Kautokeino i Nordnorge, skjuten med ett prickskyttegevär. Det är Torben Nyhlén, statssekreterare i svenska näringsdepartementet. Omständigheterna gör att det klassas som terrordåd och säkerhetspolisen i både Oslo och Stockholm kopplas in.

Samtidigt har kampen hårdnat om rätten till marken i Sápmi, samernas traditionella renbetesland. Till följd av ökad internationell efterfrågan har utvinning av dyrbara metaller blivit allt mer lönsamt. Det svenska Polar Gold AB vill öppna en nerlagd gruva väster om Kautokeino. Men kommunstyrelsen röstar emot.

Alla är dock inte motståndare till ny industri i trakten: fler arbetstillfällen och lönsamma bidrag lockar och Sametinget tonar ner risken för förgiftat vatten och förstörd natur.

Åklagare Anna Magnusson är numera aktiv renägare på deltid. Hennes familj dras snart in i konflikten eftersom det är på deras traditionella parnings- och kalvningsområde som gruvan ligger. När så ännu ett mord inträffar blir stämningen än mer spänd i det lilla slutna samhället långt norr om polcirkeln.


Ojdå, var detta en serie?

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton
Genre: Kriminalroman
Serie: Lacey Flint (4)
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2014-09-18
Förlag: Modernista

Från Bokus
Före detta polisen Lacey Flint sade upp sig från sitt jobb för att leva ett lugnare, tryggare liv. Nu bor hon ensam i sin husbåt på Themsen och försöker komma över mannen hon är förälskad i: polisen Mark Joesbury. Men Mark är försvunnen efter att ha arbetat under täckmantel, och Lacey kan inte få honom ur tankarna. Samtidigt fortsätter hon att råka ut för nya, obehagliga händelser.

När Lacey hittar ett lik i floden nära sitt hem kan hon inte låta bli att börja ställa frågor: Vem är den döda kvinnan? Varför har hennes kropp placerats i floden? Och vem är det som har levererat oönskade gåvor till Laceys husbåt?

Någon iakttar Lacey Flint på nära håll. Någon som vet exakt vad som driver henne


Det är väl ett måste att läsa denna...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Vedergällning av Thomas Eriksson
Genre: Kriminalroman
Serie: Alex King (4)
Antal sidor: 448
Utgivningsdatum: 2014-09-22
Förlag: Damm Förlag

Från Bokus
En man i en skottsäker glasbur i en rättssal. Han har anmält sig själv för grova brott, han ska sköta sitt eget försvar och är tämligen säker på att han inte kan dömas. Det är ett oerhört märkligt rättsfall. En annan man i häkte i väntan på rättegång. Åtalspunkterna är många och spektakulära, och polisens femtiotusensidiga förundersökning är gedigen. Ingenting får gå fel, absolut ingenting, och därför kallar polisen in beteendevetaren Alex King som extra resurs. Men rättegången skjuts upp gång efter annan när den åtalades advokater mördas en efter en. Till slut verkar ingen längre vilja ta sig an hans fall. Ett gigantiskt hål i det svenska rättssystemet har uppenbarat sig. Vad gör man med en mördare som inte går att döma? Och en som ingen vill försvara?

Nu inser jag att jag ligger väldigt mycket efter i den här serien. Har bara läst första boken.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Hud av Mo Hayder
Genre: Kriminalroman
Serie: Walking man (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2014-09-23
Förlag: Modernista

Från Bokus
När Lucy Mahoneys ruttnande kropp återfinns nära ett järnvägsspår utanför Bristol tyder allt på att hon tagit sitt eget liv. Det är också just så polisen vill ha det: snyggt och prydligt och enkelt att lägga till handlingarna.
Men kriminalkommissarie Jack Caffery är inte lika övertygad. Han är en jägare på spåren, någon som håller sig gömd i mörkret och osedd kan ta sig in i folks hus. Och för första gången på länge är han rädd.

Polisdykaren Flea Marley arbetar sida vid sida med Caffery. Med sitt förflutnas trauman tryggt bakom sig, har hon nu börjat undra om deras förhållande inte skulle kunna gå bortom det yrkesmässiga. Men så upptäcker hon något som förändrar allt. Det kommer henne inte bara obehagligt nära, det är så skrämmande att hennes liv aldrig kommer att bli sig likt igen.

Och den här gången kan ingen inte ens Jack hjälpa henne.


Har inte läst första delen än, väntar på att få ihop alla delar om Jack Caffery först.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Britt-Marie var här av Fredrik Backman
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2014-09-01
Förlag: Partners in stories

Från Bokus
Borg är ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Britt-Marie är en 63-årig kvinna som fått höra att hon är en passivt aggressiv ältande gnällkärring. Hon har lämnat storstan och sin otrogna man efter 40 års äktenskap, Borg har gått igenom en finanskris som inte lämnat något annat efter sig än "till salu"-skyltar och en ölstinkande pizzeria. Britt-Marie hatar fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är inte början på en underbar vänskap, det är det sannerligen inte.

Men när ungdomslaget i byn behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. För när det kommer till kritan finns bara en universell sanning om samhällen vid vägar: Pizzerior och fotboll är det sista som överger människorna.

Britt-Marie var här är en roman om fördomar (inte för att Britt-Marie har fördomar, givetvis inte), korrekt organiserade bestickslådor (gafflar-knivar-skedar, i den ordningen, men inte för att Britt-Marie ältar!) och en landsbygd vid en transportsträcka. Det är en berättelse om andra chanser, första sparkar och hur nästan allt går att rengöra med bikarbonat.


Behöver jag säga något alls här...?

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Plan B av Jonathan Tropper
Genre: Lad-lit
Serie: -
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2014-09-22
Förlag: Gilla Böcker

Från Bokus
Bens kompisgäng lämnade college med storslagna drömmar. Nu ska de fylla 30, och inget har blivit som de tänkt sig. Ben ska skilja sig, Lindsey är arbetslös, Chuck är fortfarande en clown och Alison är olyckligt kär i samma kille. Den femte personen i gänget, Jack, är visserligen en hyllad filmstjärna, men med ett kokainberoende, vilket vännerna bestämmer sig för att ta på allvar. När deras intervention misslyckas, formas plan B: en kidnappning.

Tydligen är detta Troppers debutroman.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Den stumma flickan av Hans Rosenfeldt & Michael Hjorth
Genre: Kriminalroman
Serie: Sebastian Bergman (4)
Antal sidor: 496
Utgivningsdatum: 2014-09-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.


Ännu en serie där jag är hopplöst efter. Har inte läst någon del alls.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

18 kommentarer:

 1. Oj så mycket bra det finns att se fram emot. SJ Bolton och Hjorth & Rosenfeldt tillhör mina favoriter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjorth & Rosenfeldt har jag inte ens börjat läsa än. Hur ska man hinna?

   Radera
 2. De tre sista finns på min läslista, ser fram emot att läsa dem =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna läsa dem nu, direkt :)

   Radera
 3. Längtar efter S.J Bolton, Fredrik Backman och Jonathan Tropper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Backmans är jag väldigt nyfiken på, men jag har ju inte ens läst Mormor... än.

   Radera
 4. Som jag längtar efter Britt-Marie alltså! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli intressant att lära känna henne :)

   Radera
 5. Boltons har jag ju redan läst, men det fanns några andra av de här som jag redan noterat på möjliglistan...

  SvaraRadera
 6. Har ställt mig i kö på BrittMarie nu, tack för påminnelsen :)

  SvaraRadera
 7. Oj, oj, hur ska tiden räcka till alla bra böcker man vill läsa? Så många på en månad. Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar känna mig lite, lite stressad :)

   Radera
 8. Åååh Hayder och Backman, vill ha så mycket! :)

  SvaraRadera
 9. Kadefors, Backman och Hjort & Rosenfeldt ska definitivt komma hem till mig någon gång. Kanske även Bolton och Pettersson, men där vill jag läa de första böckerna i deras serier (som står här hemma och väntar) innan jag bestämmer mig... Lundell och Tropper intresserar mig inte alls...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på om jag kanske skulle läsa något mer av Lundell. Läste alla hans böcker förut och gillade mycket.

   Radera