fredag 8 augusti 2014

Dag 10: Favoritklassiker

Lite svårt var det allt. Vad räknas egentligen som klassiker? För att vara på den säkra sidan så väljer jag en jag är helt säker på räknas dit. Det var väldigt längesedan jag läste den (1984 tror jag), men jag fullkomligt slukade. Visst var det lite jobbigt med alla konstiga namn (och de var verkligen många) och framför allt förvirrande att alla hade två efternamn, men herregud vad jag älskade.
Krig och fred av Leo Tolstoj

6 kommentarer:

 1. Å, jeg glemmer aldri filmen med Audrey Hepburn fra mine yngre dager! Skulle vel egentlig ha lest bøkene, men det er aldri blitt noe av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen har jag inte sett, tror inte ens jag visste att det fanns en :)

   Radera
 2. Frågan är om jag ska göra Krig och Fred till mitt projekt nästa år? Jag köpte den på bokrean för x antal år sedan, men jag kom inte längre än hundra sidor när jag försökte läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att den var lite jobbig i början, med alla de där namnen, men på något sätt så tog jag mig igenom det och fullkomligt älskade boken sedan :)

   Radera
 3. Jag har den här hemma på engelska eftersom jag inbillat mig att jag ska läsa den på engelska. Men en dag så ska jag ta mig igenom den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, det låter jobbigt att läsa den på engelska. Varför plåga sig? Det är ju inte ens originalspråk.

   Radera