onsdag 24 september 2014

Kommande böcker oktober 2014

Jag känner mig lite som en trasig skiva när jag upprepar: Ännu en månad med mängder av intressanta boksläpp. Nu är det nästan så att jag önskar att det kunde lugna ner sig lite.

Livets och dödens villkor av Belinda Bauer
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2014-10-16
Förlag: Modernista

Från Bokus
Ensamma kvinnor terroriseras medan deras hjälplösa familjer tvingas se på. Det är en sjuk lek där bara en av deltagarna känner till reglerna och när reglerna sedan ändras heter den nya leken Mord.

Tioåriga Ruby Trick bor med sina föräldrar i den råa och fuktiga kustorten Limeburn, och hon har sina egna rädslor: mobbare på skolbussen, skogen som är nära att tränga ut familjens hus i havet, hotet om skilsmässa.

Att hjälpa sin pappa hitta mördaren kan vara Rubys nyckel till att hålla honom kvar. Men det gäller att mördaren inte får tag på henne först


Det är nog dags att ta tag i de där böckerna av Belinda Bauer som står här hemma, jag har hittills bara läsa Mörk jord, men den gillade jag ju.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Sonen av Jo Nesbø
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-10-22
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.

För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonnys liv rasade samman och han blev narkoman.


Jag säger bara: Jo Nesbø.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Stalker av Lars Kepler
Genre: Kriminalroman
Serie: Joona Linna (5)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-10-24
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
För nio år sedan dömdes prästen Rocky Kyrklund till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Efter en svår olycka har han återkommande blackouter.

Samma sommar som hans återanpassning till samhället påbörjas, skickar någon en filmsekvens på en kvinna i ett fönster till polisen. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Det är inte bara det bestialiska våldet som leder tankarna till Rocky Kyrklunds gamla mord. En ny film kommer till polisen. Ingen förstår vad som händer och Joona Linna är försvunnen sedan mer än ett år. Nästan alla tror att han är död. Nästan alla.


Det är inte helt säkert att jag kommer att vilja läsa denna, det beror lite på vad jag kommer att tycka om Sandmannen, men det är ändå ett intressant boksläpp.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.7 dagar av Deon Meyer
Genre: Kriminalroman
Serie: Benny Griessel (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-10-24
Förlag: Weyler Förlag

Från Bokus
Två polismän skjuts ihjäl av helt obegripliga skäl, en okänd gärningsman hotar att skjuta er om inte ett "cold case" - mordet på en ung, framgångsrik svart advokat - öppnas igen, och löses. Benny Griessel, som har lika stora problem med sitt privatliv som med detta oförklarliga mord, har inget att gå på. Ett nytt polismord och trycket ökar.

Deon Meyer ja, nu var det längesedan jag läste en bok av honom också.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Jordstorm av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Malin Fors (8)
Antal sidor: 297
Utgivningsdatum: 2014-10-29
Förlag: Modernista

Från Bokus
En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han är naken, men kroppen bär inga synliga spår av våld och när Malin Fors och hennes kollegor anländer till platsen råder en märklig tystnad. Det är som om alla röster har dämpats.

Mannen identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad. Och när den 16-åriga Nadja Lundin samma kväll anmäls saknad, troligtvis bortförd, finns tecken som tyder på att de båda fallen hänger samman.

Men har offren något gemensamt? Varför har de valts ut? Efterhand börjar Malin Fors inse att de har att göra med någon som leker med polisen, som talar via mord och inte tänker låta sig tystas. Vad är det han eller hon vill säga? Det är bråttom att hitta ett svar. Nadja Lundin kan fortfarande vara vid liv.


Suck. Nu börjar jag komma efter i den här serien också.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Lewismannen av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: Isle of Lewis (2)
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2014-10-30
Förlag: Modernista

Från Bokus
Ett oidentifierat lik har hittats i en torvmosse på Isle of Lewis. Den enda ledtråden till kroppens identitet är en DNA-matchning med en av traktens lantbrukare. Men denne öbo, Tormod Macdonald nu en gammal man med demens har alltid påstått sig vara enda barnet.

Tormod är också far till Marsaili Macdonald, den före detta Edinburgh-polisen Fin Macleods första stora kärlek. Så när Tormods familj kontaktar Fin och ber om hjälp känner han sig inte ha något val: han måste lösa mysteriet.


Ett måste i min bokhylla.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Solsvärta av Marianne Cederwall
Genre: Kriminalroman
Serie: Mirjam & Hervor (5)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2014-10-04
Förlag: Natur & Kultur

Från Bokus
Mirjam har lämnat sommartillvaron på Gotland och följt med sin älskade Calle till Västerås där han ska arbeta med ett projekt till stöd för den hotade pilgrimsfalken. Tre halvvuxna falkungar ska placeras ut i ett gammalt vattentorn med hopp om att de ska etablera sig i trakten. Men i Västerås finns också flera duvslag, vars ägare oroas av pilgrimsfalkarnas närvaro.

Hervor, som i en syn har sett sin försvunna barndomsvän Satu och en brevduva, ger sig ut på en resa i Europa på jakt efter fler ledtrådar. Men duvor och falkar är en dålig kombination, och när Hervor hittar en vinge från en koltrast, en solsvärta, blir hon fylld av onda aningar.


Jag vill väldigt gärna lära känna de här Mirjam och Hervor, har hört mycket om dem.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Det oändliga havet av Rick Yancey
Genre: Science fiction
Serie: Den femte vågen (2)
Antal sidor: 338
Utgivningsdatum: 2014-10-09
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
Hur förgör man hela jordens befolkning? Man berövar människorna deras mänsklighet. I Den femte vågen kämpade Cassie för att hitta sin lillebror. Hon lyckades, men striden mot De andra är långt ifrån över. Cassie, Ben, Ringer och de andra måste fortsätta kämpa mot en osynlig fiende. Men en sak är säker: De andra kommer inte att ge upp förrän hela mänskligheten är utrotad.

Bra science fiction är svårt att hitta och jag gillade verkligen Den femte vågen.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Rädda barn av Ulf Lindström
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 361
Utgivningsdatum: 2014-10-16
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Borås brinner

Det börjar med ett slagsmål på en skolgård i Borås. Det slutar i katastrof. Däremellan finns en historia om rädda barn och likgiltiga vuxna, en historia om människor som gör så gott de kan och människor som gör så ont de kan.

När den stora världens våld uppstår i den lilla staden vill ingen ha kunskapen och ansvaret, ingen har gjort fel och ingen vill förstå orsaken. Utom advokat Andreas Falck och polisinspektör Marie Miller. De vill skydda och rätta till, ta hand om egna barn och andras. De menar att alla barn föds med ett behov av att hitta en vuxen att ta efter - frågan är bara vem de hittar. Så när rädda barn hittat en man som lär dem att bli farliga barn måste Andreas och Marie hitta honom, innan han än en gång får rädda barn att döda.


Växte upp ungefär 3 mil från Borås så det här är ju nästan som hemmaplan.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Gården av Simon Beckett
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-10-17
Förlag: Minotaur

Från Bokus
Sean är på flykt. Vi vet inte varför eller från vem, men vi vet att han övergav sin blodiga bil i en ödslig avkrok. Under sin flykt trampar han i en rostig rävsax. Nästan medvetslös av smärta och blodförlust befrias han av två systrar från en nedsliten bondgård i närheten. Och det är då Seans problem verkligen börjar. Gården är en klassisk nagelbitare som håller läsaren i ett obönhörligt grepp.

Jag har ett par böcker av Simon Beckett stående här, men har inte läst dem än.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Kongospår av Christian Unge
Genre: Kriminalroman
Serie: Afrikatrilogin (2)
Antal sidor: 391
Utgivningsdatum: 2014-10-17
Förlag: Christian Unge Production

Från Bokus
Kamina, Kongo, 1964. Plötsligt hördes ett öronbedövande smatter. Dörrarna föll inåt och Laurent kunde se ut i fria luften. Människor försökte ta sig förbi elds?ammorna men slungades tillbaka in i kyrkan av skotten som kom utifrån. Röster på andra sidan dörren skrek: "Skjut! För i helvete, skjut! Ingen får komma ut."

Under en jour på Karolinska sjukhuset träffar kirurgen Martin Roeykens en märklig patient. Mannen är döende och påstår sig veta saker om Martins familjs förflutna. Han berättar om övergrepp som ska ha begåtts femtio år tidigare i Kongo. Kan historierna verkligen stämma, och vilken roll hade Martins farfar?

Martins sökande efter svar leder till brutalt våld och välbevarade hemligheter. Jakten på pusselbitar går via Belgien, Burundi, Kongo, Dalarna, och Martin slungas in i en härva med storföretag, mördare och politiker.

Gradvis inser han sanningen om sin släkts mörka förflutna. Frågan är: kan Martin ställa saker till rätta innan det är för sent ...


Den här har jag faktiskt redan läst...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

18 kommentarer:

 1. Idag kör vi visst på samma tema Monika :) Och vi väntar på ungefär samma böcker också ;)

  SvaraRadera
 2. Helt klart en hel del som såg spännande ut

  SvaraRadera
 3. Oj vad många bra böcker det är. Den femte vågen del 2, jag som inte läst ettan än.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade Den femte vågen så jag ser verkligen fram mot tvåan :)

   Radera
 4. Jag blir lite sugen på Belinda Bauers nya :) Måste nog se till att läsa lite fler böcker av henne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, samma här. Fattar inte att det stannat vid Mörk jord.

   Radera
 5. Ja jisses! Bauer och May har jag ju redan läst, nästan lite skönt att ha gjort det ;-) Den där som utspelar sig Borås hade jag missat, den lät ju intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ligger lite före, men jag är envis som synden och håller mig till svenska :) Jag har en annan bok av den där Lindström, men den är ju så klart inte läst än...

   Radera
 6. Rick Yancey kommer ju att bli läst :)

  SvaraRadera
 7. Åhh, så många spännande böcker, hoppas jag snart kommer igång med min läsning igen! Mest pepp är jag nog på Beckett och Meyer och så, med farhågor, på Nesbö. Jag gillar hans böcker om Harry Hole, men var besviken på en annan bok av honom, "Huvudjägare" tror jag den hette...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst Huvudjägare (men jag har sett filmen :)) och jag är lite tveksam till denna nya utan Harry Hole, men förmodligen kommer jag att vilja ha den :)

   Radera
 8. Såååå mycket bra som kommer nu i höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland önskar jag faktiskt att det inte kom ut så många bra :)

   Radera
 9. Mina känslor vandrar mellan lycka och ångest över allt intressant som kommer ut. Mest ser jag fram emot Lewismannen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det faktiskt mest ångest, men Lewismannen ser jag fram emot :)

   Radera