torsdag 23 oktober 2014

Kommande böcker november 2014

Inte så många nya i november. Skönt. Såg att både Lewismannen (Peter May) och Hud (Mo Hayder) finns med i november, men de har jag redan haft med tidigare månader så de är inte med här igen.

The drop av Dennis Lehane
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 230
Utgivningsdatum: 2014-11-04
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
Dennis Lehane tar med läsaren tillbaka till stadsdelarna Point och Flats och samma miljö som var både fond och huvudperson i hans hyllade roman Rött regn från 2001. Bob Saginowski jobbar som bartender på Cousin Marv's i Flats, en bar som på papperet ägs av Bobs kusin Marv men som i själva verket är i händerna på den tjetjenska maffian. Bob lever ensam, går regelbundet i kyrkan och håller sig på sin kant. Men så inträffar två händelser som vänder upp och ner på hans tillvaro och får det förflutna att komma upp till ytan. En kväll blir baren rånad, och maffian låter Bob och Marv veta att det är deras uppgift att jaga rätt på rånarna. Ungefär samtidigt hittar Bob en misshandlad hundvalp i en soptunna som tjejen i huset bredvid, Nadia, övertalar honom att behålla. The Drop är en brutal berättelse från undre världen, befolkad av färgstarka personligheter och full av oväntade vändningar.

Dennis Lehane är ju lite auto-buy...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Nätter i Reykjavik av Arnaldur Indriðason
Genre: Kriminalroman
Serie: Erlendur Sveinsson (11)
Antal sidor: 262
Utgivningsdatum: 2014-11-05
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Ensamvargen Erlendur Sveinsson har precis tagit sin polisexamen och jobbet i Reykjavik är tufft. Våld, brott och misär präglar numera hans vardag. Han kan inte släppa ett ouppklarat dödsfall. En uteliggare han ofta stötte ihop med på nätterna har hittats drunknad i ett dike. Ingen tycks bry sig om vad som har hänt. Men mannens öde griper tag i Erlendur och jakten på sanningen om vad som hänt kommer att föra honom djupt in i Reykjaviks mörka undre värld.

Egentligen gillar jag inte prequels och jag tycker nog det hade varit bättre om de översatt de två första delarna i serien i stället, men...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Väckelse av Stephen King
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-11-12
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
New England, tidigt 60-tal. Sexårige Jamie Morton leker på gården när en skugga faller över honom och en man i svart kavaj tornar upp sig mot himlen. Det är första gången Jamie träffar pastor Charles Jacobs - ett möte som kommer att prägla hans liv. Med sin vänliga fru och livlige son blir den unge nyinflyttade pastorn genast omtyckt i staden. Jacobs är inte bara hängiven sitt prästerliga kall, han drivs också av en hemlig besatthet av elektriska experiment. Jamie delar hans fascination och mellan dem båda knyts ett särskilt band. Men när tragedin drabbar Jacobs familj slås idyllen i spillror. Övertygad om att Guds existens är en omöjlighet chockar pastorn samhället i grunden och tvingas lämna staden.

Charles Jacobs skugga kommer dock inte att lämna Jamie. Den bara mörknar med åren. När de båda möts igen är Jamie i trettioårsåldern, en heroinmissbrukande musiker som befinner sig i fritt fall. Återigen får Jacobs Jamies liv att ändra riktning, och återigen dras han in i den allt mer maniske före detta pastorns försök att väcka liv i universums dolda krafter. Krafter som kan hela, men också skada.


Behöver jag skriva något här...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Lejontämjaren av Camilla Läckberg
Genre: Kriminalroman
Serie: Fjällbackaserien (9)
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2014-11-17
Förlag: Forum

Från Bokus
Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.

Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.


Japp, jag är en av dem som läser Läckberg och inte skäms ett dugg för det.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

8 kommentarer:

 1. Jag läser också Läckberg, ser fram mot hennes böcker och tänker inte skämmas en sekund ;)

  SvaraRadera
 2. Klart vi ska läsa Läckberg! Hon är ju bra, möjligen var jag lite besviken på förra boken men sånt kan ju hända med alla författare. Håller också med om att det är skönt att det inte kommer så många böcker, måste hinna ikapp lite nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra boken... tog det ett tag innan jag kom ihåg. Jag gillade den historiska delen i den, nutiden var inte speciellt bra dock. Hinner ikapp kommer jag nog inte att göra, inte förrän jag blir pensionär. Och knappt då :)

   Radera
 3. Efter förra boken sa jag "ingen mer Läckberg". Men man är väl inte mer människa än man kan ändra sig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där har jag sagt om några författare, de flesta har det funkat för, men någon av dem ligger precis på gränsen och då vill jag gärna ge en ny chans :)

   Radera
 4. Läckberg måste jag verkligen ta tag i, har inte läst nåt av henne än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de är bra, bara man kan stå ut med den snokande Erica och hennes mes till man :)

   Radera