torsdag 30 oktober 2014

Nytt i hyllan

När jag kom hem från jobbet för någon vecka sedan trodde jag nästan att det var julafton. Ett litet paket låg på hallmattan i sällskap av en avi. Eftersom jag var helt säker på att jag inte beställt något så vågade jag nästan gissa att det var böcker i båda.
I det som låg på hallmattan dolde sig en ny bok av Ian Rankin, Knutar och kors. Jag har bara läst en bok av honom tidigare (I de dödas namn) och den gillade jag inget vidare. Därför köpte jag ju så klart en till (Misstro) som jag inte läst än. Och så då denna nu, som tydligen ska vara allra första boken om John Rebus, nu i svensk översättning. Spännande!

I paketet som jag hämtade på posten låg det två härliga böcker. Belinda Bauers Livets & dödens villkor och En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton. Jag ligger lite efter i läsandet av Bauers böcker, men denna verkar helt fristående från de andra så kanske blir den läst först. Boltons bok är den fjärde delen om Lacey Flint och där ligger jag i fas med läsningen.

8 kommentarer:

 1. Gjorde ett liknande fynd i min postlåda. Alltid lika kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behövs inte så mycket för att man ska bli glad :)

   Radera
 2. De där böckerna trillade hem i min brevlåda oxå :) Har läst En mörk och förvriden flod och blev då inte besviken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog snart läsa den, känner mig väldigt nyfiken.

   Radera
 3. Alltid kul när en får som en liten extra julafton, sätter lite guldkant på vardagen :) Livets & dödens villkor är jag nyfiken på. Känner att jag måste läsa mer av Belinda Bauer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är konstigt att vissa författare hamnar i bakgrunden trots att man gillat det man läst. Jag har ju flera böcker av Bauer, men har bara läst en.

   Radera
 4. Jag måste hinna ikapp med Bolton, har två att läsa innan jag ger mig i kast med denna, är så sugen på hennes böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serien om Lacey Flint är något så ovanligt som en serie jag ligger i fas i :)

   Radera