fredag 13 februari 2015

Gammal fredagsenkät

Den här gamla fredagsenkäten, som jag hittade hos Kajsas bokblogg, passar väl bra i dag när bokbloggsjerkan verkar utebli.

1. Vad läser du just nu?
Jag har precis börjat läsa Pythians anvisningar av Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist. Av någon anledning har tredje och sista delen i Victoria Bergmans svaghet stått oläst i hyllan väldigt länge, men nu så.

2. Vad tänker du ge dig på härnäst?
Jag har ju bara precis börjat läsa boken jag håller på med nu och efter den har jag läst allt jag planerat för februari, så vet jag inte säkert vad nästa bok blir. Det lutar åt antingen Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon eller Skuggsida av Belinda Bauer. Eller så blir det något helt annat.

3. Poirot eller Miss Marple?
Här måste det ju bara bli Poirot, jag gillar hans dryga, överlägsna attityd. Miss Marple... ja, om man slår upp order busybody i ett lexikon så är jag säker på att det är en bild av henne där.

4. Sherlock eller James Bond?
Hade jag fått frågan för 20 år sedan så hade jag svarat James Bond, men ärligt talat, Bond-filmerna nu för tiden är som vilken action som helst. De har helt tappat det brittiska, ironiska. Sherlock Holmes däremot... den brittiska serien med Benedict Cumberbatch är ju helt sagolikt underbar.

5. Nämn en bok som utspelar sig i London
Böckerna om Lacey Flint av S.J. Bolton utspelar sig i London och de ger en helt annan bild av staden än den åtminstone jag har. Det är mörkt, skitigt, rått, brutalt...

12 kommentarer:

 1. Jag är tvärtom och har fastnat mer för Miss Marple än för Poirot :). Men Sherlock håller jag med om, Bond-filmerna nu orkar jag inte ens titta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen gillar jag varken Miss Marple eller Poirot (som personer), men hellre en dryg besserwisser än en tant som lägger sig i allt :)

   Radera
 2. Jag är, liksom Vargnatts bokhylla, mer inne på Marple. Hon är så klurig och underfundig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så otroligt svårt för snokande människor :)

   Radera
 3. Jag snodde den!
  Christian Unge har kommenterat din kommentar på Turkanarapporten förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur man har lite inlägg på lager :)

   Tack, jo jag såg att han hade kommenterat där.

   Radera
 4. Håller helt med angående Bond vs Sherlock.

  SvaraRadera
 5. Åh längtar ihjäl mig till nya säsongen av Sherlock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr läste jag nu att det förmodligen dröjer till nästa år innan den kommer, http://www.svt.se/sherlock/sherlock-och-dr-watson-tillbaka-tidigast-2016

   Just nu är jag väldigt glad att jag har de tre första säsongerna på DVD...

   Radera
 6. När det gäller böckerna tycker jag bäst om Miss Marple. Filmatiseringarna är det rätt jämnt, jag älskar David Suchets tolkning av Poirot och Geraldine McEwans tolkning av Miss Marple.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från början tror jag att jag gillade Miss Marple mest, men efter x antal böcker tyckte jag nog att hon var i tramsigaste laget :)

   Radera