torsdag 26 februari 2015

Kommande böcker mars 2015

Usch, nu börjar bokutgivningen ta fart igen...

Kvinnan på tåget av Paula Hawkins
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2015-03-17
Förlag: Massolit

Från Bokus
Alkoholiserade och arbetslösa Rachel tar tåget samma tid, varje dag. Varje dag stannar tåget till vid samma signal och varje dag betraktar Rachel det unga paret i huset intill spåret. Jason och Jess kallar hon dem. I Rachels ögon är deras liv perfekt. Tills hon en dag ser ut genom tågfönstret och upptäcker något som skakar om henne totalt.

Ett par dagar senare vaknar Rachel, bakfull med ångest och minnesluckor, och får via nyheterna veta att Jess har försvunnit spårlöst. Hon kan inte släppa tanken på att hon själv har information om försvinnandet och när polisutredningen inleds börjar Rachel göra egna efterforskningar.


Den här låter ju riktigt spännande!

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Alla kan se dig av Anna Jansson
Genre: Kriminal
Serie: Maria Wern (16)
Antal sidor: 311
Utgivningsdatum: 2015-03-18
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En åldrad skolfotograf blir brutalt nedslagen i sitt hem på norra Gotland. Någon har försökt tända eld på hans arkiv. Han hittas död efter fyra dygn.

Tomas Hartmans mor blir misshandlad och lämnad i skogen för att dö. Hon minns vagt att någon filmade henne.

När Maria Wern tar över utredningen hotar mördaren att lägga ut Marias privatliv i offentligheten. "Det kanske är det enda vapen som behövs i framtiden", spekulerar Per Arvidsson, "den offentliga skammen."

I sin nya kriminalroman tar Anna Jansson upp högst aktuella teman. Med ett enda sänd på datorn kan en bild nå tusentals anhängare i ett nätverk. Vad händer när vi aningslöst lägger ut bilder ur våra liv på Facebook? Vem får tillgång till dem? I fel händer kan våra mest privata bilder vara ute i offentligheten. Och vad är vi beredda att göra för att slippa skammen?


Jag är inte helt säker på att jag kommer att fortsätta läsa den här serien, det beror lite på hur de fyra jag har olästa är.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Brott kan ej styrkas av Martin Melin
Genre: Kriminalroman
Serie: Thomas Hallgren (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2015-03-04
Förlag: Forum

Från Bokus
Thomas Hallgren börjar känna sig som en i gänget i A-turen på Norrmalms polisstation, där han nu har varit i ett och ett halvt år. Han tar större plats och den hårda jargongen känns inte längre lika främmande. Men trots att han och de andra poliserna försöker hålla stämningen uppe blir de alltmer frustrerade över den byråkrati som hindrar dem från att göra sitt jobb.

Thomas märker att han och hustrun Maria kommer allt längre från varandra och det känns som om de ständigt bråkar. När han träffar den nya polisen Louise blir han nästan omedelbart attraherad av henne. Thomas närmaste kollega Lagerström befinner sig i en uppslitande vårdnadstvist och en dag går ett gräl mellan honom och exfrun så långt att han ger henne en örfil, mitt framför ögonen på Thomas. Ska Thomas låta lojaliteten mot kollegan tysta honom eller ska han berätta vad som har hänt?

Samtidigt fortsätter Thomas sina efterforskningar kring fadern Rolf Hallgren och de oegentligheter som ska ha skett under hans tid som polis. Vad var det som hände vid det där ingripandet när en man dog under mystiska omständigheter?


Jag har visserligen vare sig läst eller ens köpt den förra delen, men förmodligen kommer det att sluta med att jag gör det.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Behandlingen av Mo Hayder
Genre: Kriminal
Serie: Jack Caffery (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-03-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
En man och hans hustru hittas inspärrade i sitt eget hem på en stillsam bostadsgata i södra London. De är gravt uttorkade, och de har blivit fastbundna och brutalt misshandlade. Mannen är nära döden.

Men det ska bli ännu värre: Deras åttaårige son saknas. När kriminalinspektör Jack Caffery kallas in för att utreda visar det sig vara omöjligt för honom att förhålla sig kyligt och objektivt till brottet; likheterna med händelser ur hans eget förflutna är alltför stora. Och när han gräver djupare i fallet samtidigt som han försöker hålla ihop sin tillvaro trots de alltmer omskakande avslöjandena om hans eget liv så börjar den verkliga mardrömmen


Lite jobbigt är det när det finns två serier, som på ett sätt hör ihop, och som kommer ut nästan samtidigt. Detta är alltså den tidigare serien. Som jag ännu inte börjat läsa.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Flickan framför muren av Kristina Appelqvist
Genre: Kriminalroman
Serie: Helena Waller (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-03-18
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
En tysk professor ska utses till hedersdoktor vid den kommande promotionshögtiden på Västgöta universitet. Beslutet utlöser en storm av reaktioner bland medier och personal på grund av professorns bakgrund i det forna DDR.
Då högtiden närmar sig ökar dramatiken eftersom rektor hotas till livet. Trots massiv polisbevakning slutar ceremonin i en oväntad mardröm av ond bråd död.
Forskaren Helena Waller inser att hennes nära kollega burit på en mörk hemlighet och dras motvilligt in i jakten på en gåtfull mördare. Sökandet i det förflutna för henne ända till Berlin och tiden före murens fall.


Jag är gräsligt nyfiken på de här böckerna.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Grottmannen av Jørn Lier Horst
Genre: Kriminalroman
Serie: William Wisting (2)
Antal sidor: 392
Utgivningsdatum: 2015-03-19
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
William Wisting är en erfaren utredare vid polisen - rättskaffens, sympatisk och samvetsgrann. I Grottmannen kommer döden honom obehagligt nära när det i grannhuset hittas en man som varit död i fyra månader. Liket sitter uttorkat i tv-fåtöljen framför en flimrande skärm, läpparna är tillbakadragna och blottar de svartgula tänderna. Mannen liknar mest en mumie. Det finns inga tecken på våld, man misstänker inget brott.

Wistings dotter Line, som är kriminalreporter, blir illa berörd. Hur kan en människa som lever mitt i samhället vara så ensam att ingen saknar honom under så lång tid? Hon beslutar sig för att skriva en featureartikel om mannen och börjar intervjua grannar och gamla skolkamrater.

Nästan samtidigt hittas ännu ett lik, en man som också varit död i flera månader och som nästan är omöjlig att identifiera. I hans ficka ligger en lapp med fingeravtryck - fingeravtryck som tillhör en amerikansk seriemördare som är efterlyst av FBI. Är det den döde som är seriemördaren eller går det sistnämnde lös i Norge? Finns det kopplingar mellan de två gamla liken? Detta blir upptakten till den största jakten någonsin i landet på en misstänkt, och det är avgörande att inget läcker ut till pressen, vilket också skapar spänningar mellan Line och hennes pappa.


Tänk, jag trodde jag hade skaffat mig första delen, men det har jag tydligen inte.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Än skyddar natten av Anna Lihammer
Genre: Kriminalroman
Serie: Carl Hell (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-03-30
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Nazisterna stärker sin makt i Tyskland, och år 1935 inför Hitler antisemitiska raslagar. Samtidigt reser en tysk SS-expedition till Sverige. I sina vanföreställningar om ariska förfäder söker de sitt ursprung i hällristningar och runstenar.

En mörk höstnatt hittas en tysk journalist brutalt mördad vid den berömda Sigurdsristningen. Kommissarie Carl Hell blir utsedd att utreda mordet och till sin hjälp tar han än en gång polissyster Maria Gustavsson. Med den tyska makten i hälarna försöker de hitta förövaren, men snart pockar andra våldsbrott på deras uppmärksamhet.


Här är jag i alla fall säker på att jag köpt första delen.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

14 kommentarer:

 1. Kvinnan på tåget låter allt riktigt spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den låter onekligen lovande, nästan som perfekt för mig :)

   Radera
 2. Svar
  1. Jag håller med dig i sak, men mina bokhyllor suckar tungt :)

   Radera
 3. Mo Hayder och Lihammer är jag intresserad av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka läsa de första böckerna i respektive serie innan jag köper på mig flera delar :)

   Radera
 4. Många där jag är intresserade av :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns en del att välja bland :)

   Radera
 5. En som jag läst, två jag hoppas få läsa och två till jag kan tänka mig. Håhåjaja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det jobbigt? Fast på ett bra sätt ;)

   Radera
 6. Flera som jag vill läsa däribland Hawkins och så Lihammers bok, den första är ruggigt bra. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades ju hitta Medan mörkret faller på rean, men när den blir läst är lite oklart ;)

   Radera
 7. Flera spännande! Ska nog ta och läsa Appelqvists bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ruggigt nyfiken på Appelqvists böcker, men just nu känns det inte som att jag behöver ännu en serie att följa :)

   Radera