torsdag 5 februari 2015

Vårlängtan – en enkät

Johanna längtar efter våren och helt ärligt, det gör jag också. I alla fall så länge som vintern ser ut som den gör här just nu, med mest regn och blåst.

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Jag har egentligen inget hopp om våren än, här har ju inte varit vinter än. Tror att det första jag brukar tänka på är fåglarna. När de börjar hålla mig vaken på morgnarna, då är det vår.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?

Nej, jag tror faktiskt inte det finns någon speciell bok jag hoppas på. Vad jag hoppas på är lite bättre självkontroll.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?

Jag skäms nästan för att säga det, men jag har extremt dålig koll på vilka böcker som släpps. Det blir liksom en överraskning varje månad. Men om maj räknas till våren så släpps Kings Mr Mercedes då.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?

Jag vet ju att Kallentoft & Lutteman släpper sin andra bok, Leon, i juni. Den är jag väldigt nyfiken på. Nästa del om Ruth Galloway, De öde fälten av Elly Griffiths, verkar släppas i juli. Mest av allt önskar jag att översättningarna av Stephen Kings The wind through the keyhole och Joe Hills Nos4a2 ska komma snart. Och nästa bok av Åsa Larsson längtar jag väldigt mycket efter.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?

Nej. Kläder ingår inte i det som jag gillar att shoppa.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?

Nu var det det där med min dåliga koll på utgivningen igen. Jag känner inte till en enda debutant.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Jag väntar på Carin Gerhardsens Tjockare än vatten, men när den kommer vet jag inte.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!

Jag har alltid älskat vintern, men då menar jag den riktiga vintern när det ligger snö och är kallt. Det finns alltid så mycket mer att göra på vintern och framför allt så kan man skydda sig mot kylan genom att ta på sig mer kläder (till skillnad från värme). Det är också mängder av kul sport på TV på vintern. Och ingen blänger på dig som om du vore knäpp när du säger att du inte vill gå ut, utan i stället krypa upp i ett soffhörn med en bra bok.

Och så är det egentligen meningen att man ska tagga vidare, men jag har absolut noll koll på vem som gjort och inte gjort. Härmed taggar jag alltså alla som läser detta och har lust att svara på frågorna.

12 kommentarer:

 1. Tjockare än vatten kommer som pocket i april. Kul att du ville svara på enkäten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hädanefter ska jag alltid fråga dig när en bok kommer ut :)

   Radera
 2. Själkontrollen till bokrean hoppas jag också på men förhoppningarna är kanske inte speciellt höga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska verkligen försöka i år. Precis som alla tidigare år :)

   Radera
 3. Kul att läsa dina svar på enkäten. Det där med självkontroll hade jag verkligen önskat mig. Kan konstatera att jag redan sedan årets början köpt 10 böcker från Adlibris och 10 second hand, så med tanke på det så blir det inte en enda på bokrean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag har bara köpt fyra än så länge :)

   Radera
 4. Självkontroll på rean hoppas jag med på men det brukar inte sluta så bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste försöka hålla mig undan alla affärer som säljer böcker :)

   Radera
 5. Hade tänkt göra den här den här veckan men det får nog bli nästa. Tänk att du ser fram mot en bok av King som jag redan har. Lite otippat ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bara för att du "fuskar" och har den engelska, jag väntar ju på den svenska ;)

   Radera
 6. Jag hoppas också på bättre självkontroll under bokrean. I år ska jag förhoppningsvis inte komma hem med trettio nya böcker under rean...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag kom ihåg så köpte jag inte så många böcker förra året. Men så kollade jag. 32 stycken. Vadå selektivt minne :)

   Radera