måndag 14 oktober 2013

Ännu en bok att glömma bort...

För ett tag sedan upptäckte jag en bok som jag blev väldigt nyfiken på, Isvittring av Solveig Vidarsdotter. En deckardebut som lät väldigt intressant (svenska deckare står ju högt hos mig). Så jag mailade Frank förlag och bad om ett recensionsexemplar. Långt om länge dök det upp. Som en pdf-fil. Utan omslagsbild.

Missförstå mig inte, jag är jätteglad över att få böcker bara så där och jag förstår att det kostar förlaget en del, men e-böcker är inget som egentligen funkar för mig och om jag ber om ett recensionsexemplar så handlar det om en bok som jag vill äga och ställa i min hylla. Annars bryr jag mig ärligt talat inte. En fil som läggs på min dator, för att så småningom eventuellt hamna på min läsplatta är inte riktigt så intressant som en bok. Och inte heller lika kul att läsa. Anna har och Gia har skrivit bra om det här i sina bloggar.

Så, nu återstår att se när den här "boken" blir läst. Synd på så rara ärter.

10 kommentarer:

 1. Känner ju som bekant likadant. En ebok har ingen känsla eller värde hos mig. väljer hela tiden bort dem och tar en riktig bok som är mer behaglig att läsa. Var vad jag gjorde med Vattnet i mars i flera månader till jag tillslut gav upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är lite tråkigt att få en pdf-fil när jag själv frågat efter en bok. Om jag frågat efter den så är den speciell och då vill jag ha den i hyllan. Inte på datorn.

   Radera
 2. Jag ska nog också börja tacka nej till recensionsexemplar som e-bok, jag kan läsa det ibland men vill inte göra det under "press". Min vändning kom när jag fick ett exemplar i jättedåligt format och precis som din utan framsida, det var särskrivningar och styckeshopp och allt möjligt vilket förstörde läsupplevelsen mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig har det hänt två gånger nu att jag bett om en bok och så har de skickat en e-bok alternativt pdf-fil. Utan att överhuvudtaget fråga om jag har en läsplatta. Nu har jag ju det, men den använder jag till låneböcker, alltså böcker jag egentligen inte vill ha men ändå vill läsa av någon anledning. Eller på resa. Inte annars.

   Radera
 3. Mig har de frågat för det mesta. Men trots att jag har platta så tenderar jag att glömma bort böckerna som ligger på den faktiskt. När det kommer som epub tycker jag det funkar bra, men pdf är sämre. En gång skickade de pdf utan att fråga och den var lite svår att läsa också. Men jag känner hela tiden att det är en sån lyx att få recensionsexemplar att jag egentligen inte kan ställa några krav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju liksom det som är en del av problemet... Jag känner mig oerhört otacksam när jag gnäller för att jag får en gratis e-bok, men grejen är att om boken finns som e-bok och jag vill läsa den så lånar jag på biblioteket. Om jag ber om en bok så är det en jag verkligen vill ha och då som "analog" i hyllan. De får väldigt gärna fråga om det går bra med en e-bok i stället, då får jag ju i alla fall en chans att ta ställning. Man kan liksom inte bara jämställa en e-bok med en bok, eftersom det ju faktiskt behövs utrustning för att läsa den.

   Radera
 4. Ojoj! Då får ni hänvisa de där förlagen vidare till mig - älskar eböcker! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har själv bett om att få e-böcker, men då gäller det böcker som jag är lite nyfiken på men inte känner att jag behöver ha i hyllan :)

   Radera
 5. Trist när man blir påtvingad e-böcker så där! Jag bad nyss om en bok men kunde bara få den som e-bok och då får det vara! Speciellt en del i en serie då vill man inte ha vissa delar som e-bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om de frågar och jag får chansen att svara så är det ju OK.

   Radera