torsdag 3 oktober 2013

Min litterära resa i september 2013

Till min stora glädje och förskräckelse så har Google uppdaterat sitt kartverktyg och det har blivit mycket bättre och mycket sämre. Samtidigt. Nu kan man ha en karta med flera lager. Det är bra. Man kan inte välja att bara länka till en karta med bara ett lager synligt. Det är dåligt. Så nu blir det färgkodning :) Nog om detta.

Det blev en ganska underlig månad, geografiskt. Det ser ut som att jag hållit mig i bara två länder, men två av dem hoppade nästan jorden runt.

Månaden började i USA, eller egentligen startade boken i Ukraina, för att fortsätta till alla möjliga och omöjliga platser. Folk mördades till höger och vänster och agenter jagade bovarna runt i stort sett hela världen. (Jordens väktare)

Därefter gick resan till Sverige och Uppsala-trakten, där var det betydligt lugnare med bara ett mord. Tror jag. Det är lite oklart. Här är det i alla fall mörkt och dystert. Och helt osannolikt politiskt. (Den upplysta stigen)

Jag håller mig i Sverige, men drar till min härliga hemstad Göteborg. Där startar en fantastisk idrottskarriär, men naturligtvis är det inte bara guld och gröna skogar. Det blir många avstickare till många av jordens hörn. (Det du inte såg)

Det blir ett långt uppehåll i Sverige när resan nu fortsätter till Stockholm. Där går en galning(?) lös som skjuter snuskigt rika människor. Om de inte betalar för att få leva. Och så lär jag mig en del om beteendevetenskap och färger. (Bländverk)

Nu lämnar jag Sverige och åker tillbaka till USA, till en värld som blivit attackerad av utomjordingar. Efter fyra vågor av attacker finns det inte många människor kvar. Men vem är fienden? Egentligen. (Den femte vågen)Se en stor karta.

Augusti
September

6 kommentarer:

 1. Bländverk måste jag nästan läsa. Beteendevetare är vad jag kommer att kallas när jag är klar med min utbildning, men jag tror inte att jag kommer att få hjälpa polisen (jag har riktat in mig mot organisationer).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där ett intressant ämne och det är nog enda gången som jag önskat att det var mer "föreläsningar" i en roman :)

   Radera
 2. Så roligt och intressant att se och läsa om din bokläsning ur ett geografiskt perspektiv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul att se hur den ser ut efter ett helt år :)

   Radera
 3. Så kul att se läsandet ur ett geografiskt perspektiv! Jag ligger så efter i mina recensioner att jag tappat kontrollen på när jag läst böckerna... Många av mina recensioner som ligger och väntar på att publiceras är från sommarsemestern i juli/augusti...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av någon anledning brukar just de inläggen ta emot att skriva, så böckerna brukar bli liggande ett tag här också.

   Radera