söndag 20 oktober 2013

En smakebit på søndag: Mästaren

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från verkligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Förra veckan hade jag en smakebit ur Mordgåtan Olof Palme av Gunnar Wall och den läser jag faktiskt fortfarande. Det har inte blivit så mycket läst de senaste dagarna för sambon har fyllt år och det har varit lite kalas här. Läsningen går sakta men säkert och det är oerhört intressant. Men. Jag vill inte ger er en smakebit till från den boken, eftersom det är lite svårt att plocka ut en kort, men givande bit, utan jag väljer att ge er början på nästan bok som jag ska läsa, Mästaren (Drop shot) av Harlan Coben.

"Cesar Romero", sa Myron.
     Win såg på honom. "Du skojar."
     "Jag börjar med en lätt."
     På Stadium Court var det dags för sidbyte för spelarna. Myrons klient Duane Richwood var på väg att krossa den femtonde-seedade spelaren Ivan Nånting-ovich och ledde nu med 5-0 i tredje set efter att ha vunnit de två första med 6-0, 6-2. En imponerande debut i US Open för den oseedade tjugoettårige nykomlingen direkt från gatan i New York.

24 kommentarer:

 1. Jeg har lest mye av Harlan Coben, men denne kjenner jeg ikke igjen. Kan du si hva den heter på engelsk? Ingen av de engelske titlene passet med Mesteren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den heter Drop shot på engelska, inte speciellt likt Mästaren :) (har för övrigt uppdaterat inlägget med den engelska titeln nu).

   Radera
 2. Jag blir alltid så nyfiken när Harlan Coben dyker upp i smakebiten och recensioner. Jag har ju fortfarande inte läst någon av hans böcker, men jag tror att de kan vara något för mig. Framsidorna är ju så snygga också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att omslagen verkar vara "synkade", man ser att den hör ihop, i alla fall de tre jag har :)

   Radera
 3. Har enda tilgode å lese noe av Harlan Coben, men syntes å huske at jeg har en bok liggende, det må jeg sjekke... Tusen takk for smakebiten og ha en fin dag:-) Gratulerer med overstått til din kjære:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade humorn i förra boken, även om den ibland nästan var för mycket :)

   Radera
 4. Var ett tag sen jag läste något av Coben, har gillat de flesta böcker som jag har läst. Den här står och väntar på läslistan bland en massa annat, få se när jag ska få till det... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det där med så många böcker och så lite tid :)

   Radera
 5. Skoj med kalas! Grattis till honom.
  Som sagt var, jag har läst Harlan Coben, men ligger långt efter i hans serier...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar finnas tio böcker i den här serien, så jag ligger också lite efter :)

   Radera
 6. Hmm jag funderar på om jag ens har läst något av Harlan Coben, någon kanske.. Eller också står den i bokhyllan. Hur eller hur så får jag nog ta och testa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite jobbigt att läsa förra boken, de tidiga böckerna skrevs ju i slutet av 90-talet så ibland blev det lite... "varför ringer de inte med mobilen?" :)

   Radera
 7. Okänd författare för mig. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förra boken var ganska kul så jag har gott hopp om denna :)

   Radera
 8. Gratulerer med dagen som var til kjæresten!:) Håper festen ble bra! denne forfatteren har jeg ikke lest noe av,så må noteres. Ønsker deg en fin søndag!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Festen blev riktigt lyckad :) Jag tror att Coben och jag kan komma bra överens.

   Radera
 9. Jag valde också att bjuda på en smakbit från min att-läsa-hög. Tack för ditt tips och ha en fortsatt fin söndag.

  SvaraRadera
 10. Tror inte jag har läst honom. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Har ikke lest noe av Coban, så takk for smakebit.:)

  SvaraRadera
 12. Just sport lockar inte, men antar att det bara är en liten del av handlingen. :) Har hört att Coben ska vara bra ... Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I första boken var det bara en ganska liten del, så det är helt OK.

   Radera