måndag 17 mars 2014

Titta vad jag fick

Förra vintern fick jag Dit drömmar färdas för att dö, boken där Mattias Edvardsson tolkar vad som hände i Bobby-fallet 2006. Nu har han kommit med en ny bok, Där framtidens fötter vandrar.
Så här står det på förlagets hemsida:
När Charlies pappa dör ryms allt han äger i en plastsäck. Hur kunde det sluta så?

Charlie ser tillbaka på sin barndom i åttiotalets Malmö och minns en levande, varm pappa. Men också tystnad och hemligheter.

Genom Charlies blick får vi följa en pojke som växer upp i en tid då man mimade till Herreys på roliga timmen och stencilerna doftade sprit, när Maradona var gud och man slapp plocka lösgodiset själv. En tid då ett helt land sörjde en skjuten statsminister.

Det här är en roman om en pappa, en son och en stad. Det är en berättelse om hur tjugofem år förändrar världen, staden och människorna som lever i den.

10 kommentarer:

  1. Boken om Bobby har jag helt missat men det är nog en bok jag skulle vilja läsa någon gång. Även om jag kan tänka mig det är otrolig jobbig läsning..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bobby-boken var fruktansvärd läsning, men på något plan tror jag dte är viktigt att man lär sig känna igen tecken på att allt inte är som det ska.

      Radera
  2. Den här boken fick jag också. Fast som e-bok. Hm...

    SvaraRadera
  3. Jag fixar inte att läsa den här typen av böcker, men de är viktiga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Denna tror jag inte alls är i samma jobbighetsklass som den om Bobby-fallet.

      Radera
  4. Låter som en bok som förklarar vad som hänt med det här samhället, det verkar varit mer som dog på Sveavägen.

    SvaraRadera