fredag 20 juni 2014

Bokbloggsjerka 20 – 23 juni

Midsommarafton! Äntligen helg och det behöver jag efter en riktig helvetesvecka på jobbet. Trots att det inte är en vanlig fredag så är det, som traditionen bjuder, dags för Annikas bokbloggsjerka.

Veckan uppgift är: Hur länge väntar du innan du påbörjar en ny bok?

Det beror på så mycket... Oftast väntar jag till dagen efter innan jag börjar på nästa, jag gillar inte att påbörja en ny bok när jag ska läsa innan det är dags att sova. Ibland tycker jag det är skönt att låta den utlästa boken sjunka undan lite, speciellt om jag har läst väldigt intensivt. Det händer att jag har en novellsamling liggande vid sängen som jag tar till när jag ändå vill läsa något, noveller passar bra när man bara vill ha något kort.

I dag kan faktiskt vara ett undantag till detta med att vänta, läste nämligen ut Zack i morse och det kan hända att jag väljer ut en ny bok att börja på i dag. Det känns som väldigt lång tid att vara utan en bok när man läser ut en på morgonen...

Glad midsommar!

50 kommentarer:

 1. Jag börjar på en ny bok så snart det går, senast vid nästa lästillfälle (alltså högst ett dygn senare)... det första jag gör när jag läst ut något är att flytta bokmärket till nästa bok i högen så den är redo att öppna när som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa bok brukar vara utvald, men jag vill helst inte börja på den vid sängdags.

   Radera
 2. Jag väntar också om jag läser ut på kvällen, men en hel dag kan jag inte hålla mig. Om den inte gjort VÄLDIGT stort intryck...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, läser jag ut en bok på morgonen så lär det bli att en ny påbörjas under dagen. Det beror lite på. Ibland har jag nästan hetsläst några böcker och då väntar jag faktiskt ett par dagar innan jag läser igen :o

   Radera
 3. En hel dag utan en bok, om man har tid att läsa, kan bli väldigt lång ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, det finns en massa annat att göra :)

   Radera
 4. Jag tycker också om att låta en bok sjunka undan innan jag börjar på nästa. Men det gäller bara böcker som jag gillat extra mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos mig får alla böcker en chans att sätta sig lite, men det beror mest på att jag känner mig lite stressad om jag direkt hoppar på nästa :)

   Radera
 5. Ja det är säkert mest riktigt, men jag kan inte hejda mig liksom. Fick en recensionsbok i veckan och jag får stålsätta mig för att inte påbörja den.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trivs bäst så i alla fall :)

   Radera
 6. Hm, läsa noveller emellan två böcker är faktiskt en bra idé. Och något jag själv tar till alldeles för sällan, trots att jag har några novellsamlingar på min läsplatta som jag tänkt ta mig igenom nån gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noveller är fantastiska på det viset, det är lite som en mellanrätt på restaurang. Det rensar smaklökarna innan man sätter tänderna i nästa :)

   Radera
 7. Om jag har tid och lust tar jag direkt itu med följande bok :)

  SvaraRadera
 8. Om den tar slut på morgonen blir det onekligen ett lååångt glapp ;) Men visst kan det vara bra att låta boken sjunka in lite. Själv vill jag gärna spara slutet till ett tillfälle då jag inte blir avbruten mitt i av att jag t ex somnar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så mycket annat att pyssla med så det blir nästan lite avkopplande att inte vara mitt inne i en bok :)

   Radera
 9. Noveller är himla bra att ha i back-up. Sedan är ju de ofta starka och påverkar en. Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noveller är väldigt bra att ta till ibland.

   Radera
 10. Jag kan inte vänta, varken på kvällen eller morgonen. Ibland på morgonen måste man ju i och för sig, men då har jag garanterat något på gång inom kort :-) Glad midsommar, Monika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar ha nästa bok liggande så jag kan titta och klappa lite på den :)

   Radera
 11. trevlig midsommar önskar jag dig!

  SvaraRadera
 12. Jag brukar oftast börja på en på en gång. Trevlig midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig lite lugnare om jag får vänta ett tag :)

   Radera
 13. Jag börjar direkt på nästa när en är färdigläst. Och om en bok har berört mig väldigt mycket så väljer jag en "mellanbok" (en bok där man bara "vilar" ögonen) som nästa bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även dåliga böcker för landa lite hos mig :)

   Radera
 14. Hos mig varierar det lite, ibland blir det direkt efter och ibland får den lästa boken sjunka in lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Direkt händer nog aldrig numer för mig, minst några timmar får det allt gå :)

   Radera
 15. Påbörjar jag en ny bok precis innan jag somnar så är jag oftast för trött och får läsa om det lilla jag hunnit morgonen därpå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna komma in i en bok innan jag lägger undan den första gången, så vid läggdags är inget bra tillfälle att börja på en ny :)

   Radera
 16. Gøy at vi er så forskjellige :) Jeg begynner alltid på en ny bok med en gang jeg er ferdig med den forrige :) Tusen takk for titten hos meg i dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge man själv trivs med det man gör så är ju allt bra :)

   Radera
 17. Bra att ha lite noveller att läsa emellanåt. Härlig bild! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Noveller är fantastiska att ta till ibland. Jag är lite kär i den folkabubblan :)

   Radera
 18. Godt svar :) personlig varierer det ekstremt. Enkelte ganger kan jeg begynne med en ny bok etter 1-10 sekunder ( spesielt dersom jeg skal begynne på fortsettelsen av en bokserie) og andre ganger flere dager :p
  - Siri

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har märkt att det här sättet passar mig bäst :)

   Radera
 19. När jag läser ditt svar så slog det mig hur mycket jag gillar att få börja på en ny bok att det är som en belöning speciellt efter sega och tunga böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättnaden när en seg och tung bok äntligen är slut och man får börja på en ny och fräsch, den är obeskrivlig :)

   Radera
 20. Jag läser en och en, men i ett jämnt flöde, så när en nästan är slut har jag redan valt ut vad jag ska läsa härnäst. Normalt läser jag så, just nu är jag i en svacka, så nu går det lite hackigare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nästan alltid nästa bok klar för mig långt innan jag egentligen behöver den :)

   Radera
 21. Nej jösses, att vänta från morgon till morgon - ett helt dygn... det låter länge :) Men jag behöver också pausa emellan ibland, men mindre sällan nu för tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tag läste jag bok efter bok, utan uppehåll, och då blev jag bara stressad. Därför brukar jag medvetet vänta :)

   Radera
 22. Ja det spelar ju faktiskt roll när på dagen som man läser ut en bok, också hur pass krävande den man precis läst ut varit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men på något konstigt sätt så brukar jag läsa ut böcker på eftermiddagen eller kvällen, väldigt sällan på morgonen. Därför blev jag lite förvirrad nu över hur jag skulle göra :)

   Radera
 23. När jag har läst en bok riktigt intensivt, oftast för att den är riktigt bra, brukar det trigga igång ett slukarbehov hos mig så att jag läser ett flertal böcker bara av farten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så blir det för mig också, även om jag försöker lägga in en paus emellan :)

   Radera
 24. Hoppas du får vilat ordentligt då, om jobbveckan varit besvärlig. Jag läser nästan aldrig fler böcker samtidigt heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit en fantastiskt härlig helg :)

   Radera