tisdag 24 juni 2014

Topp Tio trender i bokomslag som jag gillar/ogillar


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Ten Book Cover Trends (or just elements of covers) I Like/Dislike {can stick to one or the other or both!}.

Det var ju det där med bokomslag... jag har egentligen inga åsikter om sådana. Visst kan jag tycka att ett är fint eller fult, men därifrån till att analysera trender är steget gigantiskt. Jag har åtminstone en av varje som jag tänkte på, så listan blir väldigt kort i dag.

Gillar: När man ser att en serie hör ihop

Ogillar: Omslag som använder sig av en bild med personer från filmen

18 kommentarer:

 1. Personer från filmen är verkligen dåligt! Serier får gärna synas att de hör ihop men jag gillar inte när de blir så lika att det är svårt att skilja dem från varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de får inte vara lika annars, just Elly Griffiths böcker tycker jag är väldigt lyckade.

   Radera
 2. Jag gillar nästan alla Minotaurs böcker just för att de är så sammanhängande med också snygga med sina färgtonade böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker de har valt lyckade teman.

   Radera
 3. Jag instämmer till fullo på båda punkterna.

  SvaraRadera
 4. Gillar inte heller FTI omslag. Och få saker är ju så irriterande som när en serie helt plötsligt ändrar utseende mitt i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte inte på den där med byte av tema mitt i en serie, men det hade gjort mig alldeles vansinnig.

   Radera
 5. Jag gillar vissa filmomslag (till exempel Les Misérables, när de har tagit filmpostern med flickan som spelar Cosette som ung), men oftast inte. Filmomslag upplever jag sällan som särskilt snyggt designade heller; har nog aldrig plockat upp en film på grund av dess omslag och blivit lockad av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte jag sett det till Les Misérables, eller är det det omslaget med närbilden på den unga, ledsna (egentligen har hon nog tomt ansikte) flickan? I så fall är det snyggt :)

   Radera
 6. Jag gillar också när serier hör ihop, men samtidigt så vet jag inte om jag skulle kunna skilja på de böckerna. Kanske, eftersom de ändå är i olika färg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ju inte bara olika i färg, det är ju olika motiv på också ;)

   Radera
 7. Jag verkligen avskyr filmbokslag så där kan jag inte annat än hålla med men sedan gillade jag inte de andra något vidare heller, mest för att de är för lika (precis som jag inte heller gillar titlar som är för lika eller intetsägande).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv älskar jag de där färgtonade böckerna :)

   Radera
 8. Jag gillar också omslag som hänger ihop på något sätt när det är en serie av böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de ska passa ihop där de står i hyllan :)

   Radera
 9. Minotaurs omslag är stor favorit hos mig med, inte bara för att jag direkt ser att det är en Minotaurbok, jag tycker de är snygga! Och håller med om att det är trist som använder bilder från film eller TV, men om Robson Green är med så är det alltid OK för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Robson Green är ju ett gränsfall, men generellt gillar jag inte riktiga människor på bokomslag :)

   Radera