fredag 11 juli 2014

Dag 02: En bok läst mer än tre gånger

Mer än tre? Nej, det har jag faktiskt inte gjort. Någonsin, vad jag vet.

Tre gånger, däremot, har jag läst två böcker. Båda läste jag mellan jag var åtta och tolv och jag läste dem med glädje och stor, stor sorg.

Eftersom det bara är två böcker, så tänker jag fuska och ta med båda två. Det är omöjligt för mig att välja en av dem, båda har gjort ett outplånligt intryck på mig och jag kommer alltid att bära dem med mig.
Idolen av Stig Malmberg
Bento den svarta hingsten av Ditha Holesch

14 kommentarer:

 1. Alla dessa hästböcker, som jag älskade dem. Allra helst de där om vildhästar där en outsider försökte sig på att ta över ledarrollen. Lite skumt att ge hästar så många mänskliga attribut när jag tänker på det nu men då var det inget jag minns att jag reflekterade över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis en sådan bok är detta :) Jag läste den första gången när jag var åtta och då är jag helt säker på att jag inte reflekterade över någonting förutom hur otroligt sorgligt det var.

   Radera
  2. Ja jisses vad man grät...

   Radera
  3. Tänk att man kan komma ihåg det så tydligt, det måste ha gjort ett djupt intryck.

   Radera
 2. Hästböcker ja. Det läste jag en hel del när jag var i den åldern och många av dem flera gånger. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog så läste jag ganska många hästböcker, trots att jag inte var en hästtjej :)

   Radera
 3. Hästböcker var något jag slukade ett tag. Mina favoriter var dem om vildhästen Windy, åh de älskade jag verkligen och vill gärna samla på mig så jag äger dom nån gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Windy läste jag aldrig, däremot fanns det ett par böcker om vildhästen Brumby :)

   Radera
 4. Tror inte jag läst en och samma bok mer än två gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte jag heller sedan jag var tolv :)

   Radera
 5. När jag var i den åldern plöjde jag böcker i ett sådant tempo att böckerna tog slut och jag därför var tvungen att läsa om böcker jag hade hemma.. Men i vuxen ålder har jag nog inte läst om en enda bok faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa två är faktiskt de enda jag kommer ihåg att jag läst mer än en gång. Det fanns en nästan outtömlig källa av böcker på biblioteket :)

   Radera
 6. Moment 22, en hel del av mina tidiga Ed McBain och nog en drös av mina Lotta-böcker... Men numer hinner jag inte ens läsa böcker två gånger, det finns så mycket oläst att ta sig an...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon gång hoppas jag faktiskt att jag ska ha tid att läsa om gamla favoriter, men det blir nog inte än på många år :)

   Radera