måndag 21 september 2015

Film: Johan Falk - Blodsdiamanter

Titel: Johan Falk - Blodsdiamanter
Originaltitel: Johan Falk - Blodsdiamanter
Genre: Thriller
Regissör: Peter Lindmark
Manus: Peter Lindmark
Skådespelare: Jakob Eklund, Jens Hultén, Meliz Karlge, Alexander Karim, Mikael Tornving
Utgivningsår: 2015
Produktionsland: Sverige
Längd: 94 min
Serie: Johan Falk 18
Såg den på Blu-ray 21 augusti 2015

Handling
GSI följer upp ett vapenspår som leder rakt in kavkazmaffians högkvarter på västkusten. GSI-medlemmen Niklas Saxlid (Alexander Karim) är den i gruppen som är specialist på undercover-verksamhet och han har nästlat sig in i kavkazernas verksamhet. Men plötsligt händer något och Niklas försvinner!

Samtidigt så krackelerar det fullständigt i Rydellgänget som delas upp i två falanger när de skall genomföra gängets största kupp någonsin. För att få arbetsro lierar sig Seth Rydell (Jens Hultén) med kavkazmaffian, och den andra falangen ledd av Jack Rolander (Björn Bengtsson) knyter ännu hårdare band till Vijay Khans pakistanska liga.

Samtidigt tar Johan Falk (Jakob Eklund) direkt konfrontation med den mystiska kvinnan som hotat hans familj. Och Seth Rydells nya tjej Madeleine Wiik (Aliette Opheim) visar sig vara en bricka i spelet som lyfter allt till en helt ny nivå.

Min kommentar
Nu har vi kommit till mitten av den här sista batchen och här sätter det fart på riktigt. Till och med så fartfyllt att det känns lite som att alla de olika handlingarna hastas över. Det blir rörigt och ostrukturerat när allt ska hinnas med och ibland undrar jag om manusförfattaren själv hänger med i allt som händer. Ibland känns det så ologiskt att det faktiskt verkar vara en befogad undran.

Nu gör det inte speciellt mycket att det blir lite förvirrat för det här är spännande. Och väldigt mycket mer action än i de två tidigare filmerna. För att inte tala om att det blir betydligt mer brutalt, rått och våldsamt. Faktum är att jag ibland måste vända bort blicken för det händer saker som jag generellt har väldigt svårt för att titta på.

En av de mer förvirrade trådarna i den här filmen är den med diamantkuppen, Jack och Seth. Där hänger jag inte med alls och mycket av det känns inte logiskt. En bra grej är i alla fall att både Jack och Bamse nu plockas bort från ekvationen. Inte en dag för tidigt enligt mig. Den historien spelade ut sin roll väldigt tidigt.

En scen som är så pinsam att jag knappt ville se den finns också med. Situationen med Johan Falk i bilen med ryskan kan vara den mest överspelade i filmhistorian. Den är bara så dålig. Johan Falk fortsätter att få en mindre och mindre roll i sina egna filmer och Seth Rydell en allt större. Det här är en bra rockad.

I avdelningen konstiga, ologiska saker hittar vi bland annat fordonen som GSI använder sig av när de är på spaning. Jag trodde ju att man skulle ha så intetsägande bilar som möjligt när man inte ska synas, men vad vet jag? I de här filmerna åker de nämligen runt i Lexus, som jag tror att vilken bilintresserad människa som helst vänder sig om efter, och en van där det står Kristianstads rörservice. I Göteborg. Den hade jag tittat mer än en gång efter.

Och nu är den stora frågan: Vem är mullvaden i polishuset?Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 354 betyg).
IMDb hade den 7,2 i genomsnitt (beräknat på 534 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar