fredag 25 september 2015

Kommande böcker oktober 2015

Jag vet inte hur det kommer sig, men de intressanta böcker som släpps blir bara fler och fler. Nu drunknar jag snart i bokfloden.

Midnattssol av Jo Nesbø
Genre: Kriminalroman
Serie: Blod på snö (2)
Antal sidor: 237
Utgivningsdatum: 2015-10-07
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
En man kliver av bussen i den solbelysta sensommarnatten. Han heter Jon Hansen, men kallar sig för något annat. Åt alla håll ligger det nordnorska landskapet kargt och stilla. Pistolen i jackfickan slår mot höften när han börjar gå mot en klunga hus.

Hans jobb är att skjuta folk. Med hälsning från Fiskaren. En olåst kyrka får bli hans natthärbärge. Han väcks av en pojke och möter pojkens vackra mor. Fadern är försvunnen ute till havs.
Mannen som heter Jon Hansen är på flykt från maffian i Oslo. Hans chef Fiskaren är inte nöjd. Det enda han behöver kunna är att skjuta folk. Och det är just det han inte vågar.
Midnattssol utspelar sig i nordligaste Norge i slutet av sjuttiotalet ett thrillerdrama som även är en kärlekshistoria och en berättelse om en stark tro.


Fick första delen när jag fyllde år så denna andra får jag väl önska mig i julklapp.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Små svarta lögner av Sharon Bolton
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2015-10-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
Catrin och Rachel hade varit bästa vänner sedan barndomen, då de växte upp i ett litet samhälle på de ensliga Falklandsöarna. Men deras vänskap fick ett fruktansvärt slut när Catrins söner dog medan Rachel passade dem. Tre år senare kämpar Catrin fortfarande med att bli fri från det bittra hat som förgiftar all hennes vakna tid. När ett barn försvinner och öborna förenas i sökandet tvingas de två kvinnorna åter konfrontera sitt förflutna. Även Catrins före detta älskare, Callum, finns med i bilden.

Alla bär de på fasansfulla hemligheter. Och de har ytterligare två saker gemensamt: de sörjer, och ingen av dem litar på någon. Inte ens på sig själva.


En fristående från Bolton? Måste ha.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.De underkända av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
Genre: Kriminalroman
Serie: Sebastian Bergman (5)
Antal sidor: 475
Utgivningsdatum: 2015-10-12
Förlag: Norstedts

Från Bokus
En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.


Nu har jag ju faktiskt inte börjat läsa den här serien än så jag kan ju omöjligt veta om den är så bra att jag vill fortsätta läsa. Men...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.STHLM DELETE av Jens Lapidus
Genre: Thriller
Serie: Teddy & Emelie
Antal sidor: 490
Utgivningsdatum: 2015-10-13
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Ett larm går och en väktare blir kallad till ett hus ute på Värmdö. Där väntar inget vanligt inbrott utan ett lik: en människa som blivit massakrerad.

En ung man påträffas svårt skadad i närheten av brottsplatsen. Han häktas som skäligen misstänkt för mordet. Emelie Jansson åtar sig i hemlighet att vara hans försvarare, trots att hennes arbetsgivare på byrån är emot det.
Vem är den mördade på Värmdö? Och varför leder så många spår till Mats Emanuelsson, mannen som Teddy kidnappade för länge sedan? Medan Emelie i hemlighet börjar nysta i fallet tvingas Teddy konfrontera sitt förflutna, samtidigt som hans vilsne systerson Nikola är på väg att göra om alla hans misstag. Snart är de indragna i ett spel med galet höga insatser som får våldsamma konsekvenser för dem alla.


Lapidus gillar jag. Han är så gott som auto-buy.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Eldjägarna av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Malin Fors (9)
Antal sidor: 280
Utgivningsdatum: 2015-10-19
Förlag: Forum

Från Bokus
Hur hamnade jag här? Malin Fors står som förstenad. Skogen är fortfarande mörk i den tidiga septembermorgonen, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon det brända liket av en kvinna.

Dagen innan har en nioårig pojke hittats död i en container. Mördad. Han kom från ett trasigt hem, och det visar sig att han ofta flydde ut ensam om kvällarna. Men vem kan ha velat honom så illa? Även om det verkar långsökt anar Malin att det finns ett samband, på något vis hör han och kvinnan ihop. För vem vet hur vägar korsas och människor möts?


Ligger lite efter i den här serien. Kanske snart dags att ta tag i den igen.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Den värld som var vår av Dennis Lehane
Genre: Thriller
Serie: Joe Coughlin (3)
Antal sidor: 299
Utgivningsdatum: 2015-10-21
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Året är 1943 och det har gått ett decennium sedan Joe Coughlins fiender mördade hans fru Graciela och slog hans imperium i spillror. Mycket har förändrats. Förbudstiden är förbi, ett nytt världskrig rasar och Joe har lämnat gatan och det hårda gangsterlivet. Numera är han affärsman i Floridas Ybor City, en stöttepelare i det lokala samhället och en engagerad ensamstående far till sonen Tomas.

Men under ytan är Joes inflytande i Floridas undre värld oförändrat starkt, med ett kontaktnät som sträcker sig långt utanför den lokala maffians revir. Joes maktposition kan dock inte skydda honom från allt. När han får veta att någon har vågat sätta ett pris på hans huvud utmanas hans tillvaro. Medan nätet dras åt blir Joe mer och mer paranoid och tvingas ifrågasätta allt och alla han tror på.


Lehane är ju en favorit.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Gray mountain av John Grisham
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 438
Utgivningsdatum: 2015-10-21
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
När de amerikanska bankerna börjar vackla 2008 förlorar den unga framgångsrika advokaten Samantha Kofer sitt jobb på en av de stora advokatfirmorna i New York. Över en natt byts det trendiga jobbet på Manhattan ut mot en juristfirma i den lilla hålan Brady i Appalacherna. Juristfirman drivs av fyra samhällsengagerade kvinnor och till en början kan Samantha Kofer inte förstå hur hon ska kunna stå ut med jobbet och med tillvaron i Brady. Men snart ska livet i Brady visa sig vara något helt annat än vad hon har kunnat föreställa sig. Runtomkring staden breder skogsskövlingen ut sig. De stora kolbolagen hindras inte av berg, skogar eller hus. Där de har kört fram finns bara förstörelse kvar. Men hur skaffar egentligen bolagen sin mark? Samantha dras in i ett spel där storföretagen inte skyr några medel och där den lilla människans kamp för att överleva är en kamp mot klockan.

Detta är ju en författare som återfinns på min autobuy-lista, så...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Playground av Lars Kepler
Genre: Thriller
Serie: Playground (1)
Antal sidor: 441
Utgivningsdatum: 2015-10-26
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Under en insats i Kosovo blir löjtnant Jasmin Pascal-Anderson skjuten och hennes hjärta står stilla under fyrtio sekunder. När hon återvänder till livet kan hon inte sluta tala om att döden börjar med en våldsam hamnstad där de styrande håller på att förlora kontrollen över den organiserade brottsligheten. Jasmin behandlas för sin krigspsykos, lämnar det militära och försöker leva ett stillsamt liv när någonting fruktansvärt händer. Tillsammans med sin femårige son hamnar hon i en bilolycka. På sjukhuset upptäcker läkarna en blödning från sonens kranskärl. För att kunna operera honom måste de stanna hans hjärta.

Ingen kan svara på om de många vittnesmålen från tillfälligt döda bara beror på att hjärnan reagerar panikartat på syrebristen som uppstår när hjärtat står stilla. Men Jasmin törs inte ta risken. Hon vet att hennes son inte kommer att klara sig tillbaka till livet på egen hand om hamnstaden finns på riktigt. Den andra sidan är en mycket farlig plats och farligast av allt är lekplatsen - playground.


Har inte helt bestämt mig för om det blir mer Kepler eller ej, men det här är i alla fall en ny serie,

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Familjerna på Cavendon Hall av Barbara Taylor Bradford
Genre: Romantik
Serie: Cavendon Hall (1)
Antal sidor: 447
Utgivningsdatum: 2015-10-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Cavendon Hall familjegodset i Yorkshire i England har varit släkten Inghams egendom i flera hundra år. Familjen Swann har varit tjänare på godset nästan lika länge. Sida vid sida har de delat glädje och sorg, hemligheter och skandaler.

Första världskriget är i annalkande och familjerna ställs inför utmaningar de aldrig kunnat föreställa sig. Relationerna sätts på prov, lojaliteter betvivlas och hemligheter kommer upp till ytan. När ovissheten om framtiden är som störst är en sak säker: familjerna kommer aldrig mer vara desamma.


Gissa hur förvånad jag blev när jag hittade en bok av den här författaren bland kommande böcker. Hon hörde till mina favoriter, tidigt 90-tal. Jag trodde hon var död. Får se om det blir ett återseende.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Kvinnorna på Cavendon Hall av Barbara Taylor Bradford
Genre: Romantik
Serie: Cavendon Hall (2)
Antal sidor: 448
Utgivningsdatum: 2015-10-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Cavendon Hall familjegodset i Yorkshire i England har varit släkten Inghams egendom i flera hundra år. Familjen Swann har varit tjänare på godset nästan lika länge. Sida vid sida har de delat glädje och sorg, hemligheter och skandaler.

Första världskriget är slut och Cavendon Hall står i ruiner. Fyra unga kvinnor, Daphne, Cecily, Diedre och Dulcie, kommer bli de som formar godsets framtid, på gott och ont. Mitt i det vilda tjugotalet utspelar sig ett skådespel utan dess like och ingenting kommer någonsin bli sig likt på Cavendon Hall.


Se ovan.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Mord i midvintertid av Arne Dahl, Åke Edwardson, Inger Frimansson, Varg Gyllander, Amanda Hellberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin, Dag Öhrlund, Moa Edlund och Katarina Wennstam
Genre: Kriminalnoveller
Serie: -
Antal sidor: 160
Utgivningsdatum: 2015-10-06
Förlag: Semic

Från Bokus
Efter att ha legat stilla i trettio minuter sprang hon tyst genom mörkret fram till fyrmästarens bostad. Dörren var öppen och i vinden slog den oroväckande mot karmen. Herbert satt bunden i en stol, prydligt skjuten mellan ögonen med ett skott.

I denna suggestiva och gastkramande novell av deckarmästaren Dag Öhrlund får huvudpersonen Kim ett oväntat och minst sagt obehagligt besök på ön. Vem har utfört mordet? Ska Kim kunna utkräva hämnd?

De övrig nervkittlande kriminalnovellerna är skrivna av några av Sveriges absolut främsta deckarförfattare: Arne Dahl, Åke Edwardson, Inger Frimansson, Varg Gyllander, Amanda Hellberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin och Katarina Wennstam.


Jag gillar ju noveller och här finns flera författare som är favoriter.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Rosieeffekten av Graeme Simsion
Genre: Romantik
Serie: Rosie (2)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2015-10-07
Förlag: Forum

Från Bokus
Don Tillman har gift sig med sin Rosie och de har flyttat till New York, där båda forskar vid Columbia University. Don har svårt att passa in i sociala sammanhang och försöker desperat upprätthålla sitt strukturerade liv som styrs av scheman, listor och rutiner. Det går helt överstyr när Rosie meddelar den glada nyheten: hon är gravid!

Att bli förälder är svårt för vem som helst att förbereda sig på, men för Don är det nästan oöverstigligt. Han måste nu se till att Rosie inte äter något olämpligt, räkna ut att han förväntas vara med vid ultraljudet, och han får mycket men kanske inte så god hjälp av sina sex vänner. Den blivande pappan leds in på helt fel banor och när han till slut inser det är det kanske för sent. Då riskerar han åtal, landsförvisning och värst av allt: att förlora Rosie.


En liten fågel sa att jag ska få Projekt Rosie i julklapp. Om jag gillar den så vill jag ha fortsättningen också.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Huset av Jens Daniel Burman
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2015-10-07
Förlag: Hoi Förlag

Från Bokus
Julen närmar sig och Mårten, Lena och deras dotter Elsa åker till det ensliga huset vid sjön för att äntligen få vara tillsammans. Huset ser inte ut som de lämnande det. I farstun står en stol mitt på golvet och i vapenskåpet saknas ett jaktgevär. Varför har grannarna som vaktar huset inte ställt i ordning efter sig?

Familjen har gått igenom en tung period sedan Lena blivit invalid efter en bilolycka. Hon har fått permission från sjukhuset och behöver sondmatas och medicineras flera gånger per dygn. Det är lång väg till sjukhuset ifall något skulle hända, men trots det ser Mårten fram emot att de ska få vara en tillsammans igen.

På julaftonsnatten knackar det på dörren. En nedkyld och utmattad kvinna söker hjälp. Hon får värme, vila och skydd mot snöstormen som rasar utanför. Men det finns också något annat hon vill ha...


Det låter ju väldigt intressant i alla fall.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.Disclaimer av Renée Knight
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2015-10-08
Förlag: ETTA

Från Bokus
En dag ligger en bok på Catherines nattduksbord. När hon börjar läsa inser hon med fasa att boken handlar om henne, och om en hemlighet hon dolt i 20 år. Bara en annan person visste om vad som hände den där sommardagen, men den personen är död sedan länge. Bokens författare har dessutom byggt vidare på historien och det mardrömslika slutet gör Catherine panikslagen. Samtidigt som Catherine inser att hennes enda hopp är att konfrontera sitt förflutna börjar hennes värld att falla samman.

Orden psykologisk thriller förekommer i förlagets beskrivning.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.

14 kommentarer:

 1. Ja det var inte lite det, där finns några jag absolut ska läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några av dem åker direkt in på önskelistan till jul :)

   Radera
 2. Playground, Huset och Disclaimer tycker jag verkar jättespännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Playground är jag lite tveksam till, eftersom det är Kepler, men de andra två måste jag bara läsa :)

   Radera
 3. Little Black Lies och Gray Mountain har jag ju läst. Kanske Kepler får en chans. Jag gillade inte förra Nesbö så mycket, men jag lär väl falla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag väntar och ser vad andra tycker om den nya Kepler, men jag är lite tveksam. Nesbøs förra har jag inte ens läst än, men han är ju på min autobuy :)

   Radera
 4. Vågar knappt titta på allt bra och spännande som kommer nu till hösten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes lite hopplöst när jag bläddrade igenom alla sidor, det tog aldrig slut...

   Radera
 5. Enkelt sammanfattat: vill ha, vill ha, vill ha... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt börjar jag känna mig lite ha-galen och det är nog tur att jag har ett självpåtaget köpstopp. Även om det görs ett och annat undantag.

   Radera
 6. Det kommer mycket bra framöver! Rosieeffekten är jag väldigt sugen på att läsa. Jag tyckte väldigt mycket om Projekt Rosie. Vi läste den i min bokcirkel och alla gillade den! Det är ett gott betyg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag kommer att gilla Projekt Rosie, den verkar vara som gjord för mig. Jag älskar kantiga och osociala (märk väl, inte asociala karaktärer :)

   Radera
 7. huset lät riktigt spännande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite isolerat där i snöstormen och en okänd besökare. Det kan ju bli hur bra som helst :)

   Radera