onsdag 22 februari 2017

Hur är det egentligen med bokrea-böckerna?

Det ser ut som att det är dags för något som blivit en tradition inför bokrean. Det är dags att gå igenom hur många av de där bokrea-böckerna som faktiskt är lästa. I dag verkar vara en perfekt dag för det, det är ju återigen dags för bokrea.

Kanske borde jag inte göra den här sammanställningen för den är faktiskt ganska sorglig att se, men jag kör ändå. Nu när jag tänker efter så borde jag kanske göra den innan jag skickar iväg förhandsbeställningen. I år är det för sent...
Detta är alltså som inköpen har sett ut sedan 2010. Det såg bra ut ett tag, men förra året blev det så där många igen. Hur det blir i år vet jag inte riktigt. Jag tror det blir svårt att matcha det fantastiskt låga antalet 2015...

ÅrKöptaLästaOlästa
20101413 (13)1
20111816 (16)2
20122818 (17)10
20134021 (16)19
2014322 (0)30
2015194 (1)15
2016320 (N/A)32
Summa18374 (63)109

Hur många som är lästa (förra årets siffror i parentes) är inte någon munter läsning... Faktum är ändå att hur länge det än dröjer innan jag läser dem, så gör jag det. Så småningom.

21 kommentarer:

 1. Så där illa ser det säkert ut här också. Orkar inte ens kolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju lite så där, detta alltså :)

   Radera
 2. Jag vill definitivt inte veta när det gäller mina reaböcker genom åren...resultatet skulle nog vara skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns skönt att veta att jag i alla fall inte är ensam :)

   Radera
 3. Det är nog tur att jag inte köper lika många böcker som du på bokrean. Men jag är imponerad över arbetet som ligger bakom din sammanställning.

  SvaraRadera
 4. illa...? Det är väl härligt att ha en bokskatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det, men inte när man måste ha en större lägenhet bara för att härbärgera böckerna :)

   Radera
 5. Jag gillar att ha ett eget bibliotek med olästa böcker här hemma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag också, men det måste ju vara någon måtta på det. Jag vill ju gärna hinna läsa dem innan jag dör.

   Radera
 6. Jag skulle nog också behöva få lite bättre koll över mina rea-böcker, om jag läser eller inte. Men som du skriver, någon gång läser jag väl...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att jag kommer att läsa dem, men just nu ligger jag nog fyra-fem år efter :)

   Radera
 7. Jag tycker inte det ser så illa ut, min statistik är värre.

  SvaraRadera
 8. I år tänker jag inte köpa några böcker på bokrean. De flesta böcker jag köper på rean är sådana som jag inte vill ha tillräckligt mycket, för då hade jag antagligen köpt/lånat dem tidigare, och då blir de inte lästa heller. Kan det vara så för dig också kanske, med tanke på statistiken?

  Kul att föra statistik som du gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite det som var anledningen till att jag inte köpte fler än fyra i den fysiska bokhandeln igår, att jag inte ville ha böckerna tillräckligt mycket. Hur konstigt det än låter :) De andra jag har köpt genom åren stämmer det inte på, jag vill väldigt gärna läsa dem allihop, men min lästakt är ca 1,75 bok/vecka. Inköpen ligger på minst en halv gång det :)

   Radera
 9. Jag har planen att inte köpa ngt alls då jag tror min statistik ser likadan ut. Men när det blir halva priset så vet man inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge ligger jag ganska bra till, men det har ju kommit paket från både Adlibris och Bokus. Ett besök på Maxi har jag tänkt mig också :)

   Radera
 10. Det är lätt hänt att det blir så. I år har jag mest gått och beställt sådant som jag har haft på mina önskelistor en längre tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta jag köpt har legat på min önskelista sedan böckerna kom ut. För en gångs skull så är det nog inga egentliga impulsköp :)

   Radera