måndag 27 februari 2017

TV-serie: Quantico - Säsong 1

Titel: Quantico
Originaltitel: Quantico
Genre: Thriller
Skapad av: Joshua Safran
Skådespelare: Priyanka Chopra, Jake McLaughlin, Johanna Braddy, Josh Hopkins, Graham Rogers
Premiär: 2015-09-27
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 22
Avsnittslängd: ca 40 min
Såg den på Viaplay januari-februari 2017


Handling
Vi får följa ett gäng FBI-rekryter genom hela utbildningen och efteråt, när minst en av dem misstänks för att ligga bakom den största terrorattacken på amerikansk mark sedan 11 september. Trots hemligheter och komplicerade bakgrunder är de de bästa, smartaste och mest noggranna kandidaterna i USA, så det verkar omöjligt att en av dem skulle vara en förrädare.

Min kommentar
Detta är ännu en av de där TV-serierna som man inte skulle missa, som jag nämnde för ett par veckor sedan. Och visst låter handlingen helt fantastiskt spännande och bra? Det var det också. Till att börja med.

Eller egentligen var den första kvarten eller så fullständigt obegriplig, man fick se typ 10-sekundersklipp på massor av människor och det blev helt rörigt i mitt huvud. Det gav sig sedan och blev så där fantastiskt bra och spännande. Vi var övertygade om att vi hade hittat en ny favorit. Detta höll i sig ända till runt nionde avsnittet, där någonstans blir allt bara väldigt konstigt och inte ett dugg trovärdigt. Det tar sig dock lite igen i de sista avsnitten, men det är alldeles för sent och alldeles för lite.

Ett stort minus med hela serien är att den hoppar fram och tillbaka, oavbrutet, mellan tiden på Quantico och fallet med terrorattacken. Det kan nog röra sig om 15-20 gånger per avsnitt och det finns liksom ingen markering när det sker. Man får helt enkelt gissa. Det gör det helt osannolikt svårt att hänga med i deras komplicerade relationer: Är Shelby och Caleb vänner eller ovänner? Och varför? Vem delar Alex säng med för tillfället? Och varför? Detta hoppande i tiden är emellertid inte det största problemet.

Det som jag har allra svårast att tro på är att en FBI-agent skulle sälja ut sitt land bara för att hans/hennes familj är hotad. Det är ju liksom deras jobb att stå emot sådant. Och här handlar det inte bara om att en gör det, alla gör det, mer eller mindre. Att låta en bomb explodera i New York bara för att ens pojkvän är hotad... nja. Karaktärerna beter sig inte heller konsekvent, speciellt inte Alex, som är helt fantastiskt osympatisk. Ena stunden är hon envis som en åsna, i nästa beter hon sig som en vindflöjel. Ingen litar på någon och alla går bakom ryggen på alla. De skvallrar till chefen om smått och tiger om stort. Om det är så det går till i FBI så...

Slutet kändes lite hastigt och efter att ha gissat på en handfull människor så var den skyldige den jag gissade på först. Men vad var egentligen motivet? Framgick det? Det som kom fram kändes lite tunnt, minst sagt.

Det har tydligen kommit en andra säsong också. Kommer jag att se den? Jag vet faktiskt inte. Just nu känns det inte så.
TV-serier.nu hade säsongen 3,8 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 7,1 i genomsnitt (beräknat på 38 584 betyg).
Jag ger säsongen 3,5.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

3 kommentarer:

 1. Jag ser andra säsongen, den är precis som första... samma människor, lika dåliga på allting, ingen litar på någon och alla gör alla fel osv osv osv... Så inget jag rekommenderar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var rädd för det, men då vet jag. Det blir inget mer Quantico för oss :)

   Radera
 2. Hur bra serie som helst..rekommenderas

  SvaraRadera