tisdag 21 februari 2017

Kommande böcker mars 2017

Ordningen är härmed återställd! Bokhavet svämmar över...

Angivaren av Jan-Erik Fjell
Genre: Kriminalroman
Serie: Anton Brekke (1)
Antal sidor: 383
Utgivningsdatum: 2017-03-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
I Fredrikstad hittas stans rikaste man mördad och kriminalkommissarie Anton Brekke kallas in. Brekke är känd för att vara orädd och oförskämd, och han har dessutom en hemlig last: poker. Med hjälp av polisstudenten Magnus Torp och polisinspektör Simon Haugen börjar han nysta i fallet, som först verkar ha ekonomiska motiv. Men när han kastas in i New Yorks korrupta undre värld, rakt in i maffians högborg, inser han snart att helt andra krafter ligger bakom.

Ny norsk deckarserie? Måste läsa!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Törst av Jo Nesbø
Genre: Kriminalroman
Serie: Harry Hole (11)
Antal sidor: 585
Utgivningsdatum: 2017-03-21
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen är tömd på blod och polisen upptäcker bitmärken på halsen. Kan det handla om vampyrism - ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin. Före detta utredaren Harry Hole övertalas att hjälpa till med fallet. Han vet bättre än många andra vad vissa människor är kapabla till, och flera av kriminalhistoriens värsta seriemördare var väl diagnostiserade som just vampyrister?

Men Harry har ett eget motiv för att hjälpa polisen - att fånga mannen som kom undan. Jaktinstinkten väcks till liv och återigen tvingas Harry offra något av sig själv i jakten på den gäckande mördaren.


Kommentarer överflödiga.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Inland av Arne Dahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Sam Berger & Molly Blom (2)
Antal sidor: 379
Utgivningsdatum: 2017-03-27
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
När den forne detektiven Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt, en värld utan tecken. Men så står Molly Blom vid hans sida, och han inser att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat vara rättvis.

Sam och Molly får ett oväntat uppdrag som rör ett obehagligt fall från det förflutna. Mördaren är sedan länge dömd och fängslad, men är han verkligen skyldig? Inland är en gastkramande resa in mot mörkrets iskalla hjärta


Jag ligger ju lite efter i mitt Arne Dahl-läsande, men det kommer, det kommer.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Före fallet av Noah Hawley
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2017-03-27
Förlag: Massolit Förlag

Från Bokus
Den misslyckade konstnären Scott Burroughs brukar alltid ta färjan tillbaka till New York från Martha's Vineyard, men av en slump erbjuds han en ledig plats i den kände mediemogulen David Batemans privatjet. En kort stund efter take-off störtar planet ner i havet. Sex av passagerarna samt de tre besättningsmedlemmarna omkommer. Bara Scott och Batemans lille son, JJ, överlever.

De extraordinära omständigheterna kring deras överlevnad Scott räddar den lille pojken genom en närmast mirakulös simfärd in till land och det faktum att pojkens far var mycket förmögen och chef för en nyhetskanal, gör att Scott ofrivilligt hamnar i rampljuset. Tillsammans med den föräldralösa pojken sugs han upp i en malström av spekulationer, som snart överskuggar den officiella undersökningen av tragedin.

I kapitlen varvar författaren med ökad intensitet berättelsen om katastrofens fruktansvärda efterverkningar med närgångna personskildringar av planets passagerare och besättningen före olyckan. Vilka andra var med på planet? Var det verkligen en olycka? Vem är Scott Burroughs, egentligen?


Den här mannen har alltså skapat TV-serien Bones. Bland annat.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Konklaven av Robert Harris
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-03-27
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Påven är död. Bakom Sixtinska kapellets låsta dörrar sitter 118 kardinaler. De har kommit från när och fjärran, och deras uppgift är att delta i världens mest hemlighetsfulla val en konklav.

Under de följande 72 timmarna kommer en utav dem att bli vår tids mäktigaste spirituella ledare påve. Kardinalerna må vara heliga män. Men de har även ambitioner. Och rivaler...


Jag tyckte ju om hans förra bok så jag bara gissar att denna borde passa mig också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jorden vaknar av Madeleine Bäck
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-03-11
Förlag: Natur & Kultur

Från Bokus
I ett litet samhälle i Gästrikland har ett kyrkoinbrott gått snett. Urgamla krafter har sluppit lösa i skog och vatten. Gränsen mellan levande och döda har suddats ut. Bara Gunhild, kvinnan i skogen, verkar veta vad det handlar om. Till sin hjälp behöver hon katter, blod, järn och två ovilliga och rädda ungdomar. Beata, som förlorat sin vän till de mörka krafterna, och Krister, barnbarnet som hon inte haft kontakt med. Han som verkar dela hennes syner och som plågas av sin länk till det som vaknat.

Jag har inte läst hennes förra bok, men svensk skräck är ju alltid intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Metro 2035 av Dmitrij Gluchovskij
Genre: Science fiction
Serie: Metro (3)
Antal sidor: 512
Utgivningsdatum: 2017-03-01
Förlag: Coltso

Från Bokus
Efter atomkriget som tjugo år tidigare ödelagt jordytan har människorna skapat en ny civilisation i Moskvametrons tunnlar. Men nu hotas den förmenta säkerheten i de djupa schakten: två år efter att Artiom räddade invånarna från de svarta mutanterna angrips de underjordiska odlingarna av en märklig röda, och de ideologiska konflikterna hotar att eskalera svälten. Den enda räddningen tycks vara att man återvänder till ytan. Men är det ens möjligt? I strid mot allt förnuft ger sig Artiom ut på en livsfarlig resa genom en värld vars gåtfulla tystnad döljer en fruktansvärd hemlighet.

Även här ligger jag lite efter, har bara läst första delen. Det är ju ganska tjocka böcker det här...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Blybröllop av Sara Paborn
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-03-08
Förlag: Brombergs

Från Bokus
Irene Hussvig är bibliotikarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter ett långt äktenskap fyllt med ständiga pikar och sarkasm, har Irene fått nog av sin man. Hon bestämmer sig för att göra sig av med honom för gott.

Med hjälp av en gammal kista med blytyngder som hon ärvt av sin mamma, påbörjar hon sin resa från tyst mus till amatörkemist med dödlig kunskap om gifter.

Måste någon alltid ge sig i ett äktenskap? Vems vilja drar det längsta strået? Vilka mått vidtar vi för att bevara oss själva i nära relationer? Och vilka medel används på vägen dit?


Helt ärligt så var jag fast redan vid ordet bibliotekarie.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Blodskifte av Eva Holmquist
Genre: Fantasy
Serie: Kattskiftarna i Jönköping (1)
Antal sidor: 276
Utgivningsdatum: 2017-03-11
Förlag: Ordspira Förlag

Från Bokus
Noras mamma ligger för döden. Förblindad av sorg går Nora rakt ut i vägen, precis när Robin kommer cyklande, och de kolliderar våldsamt. Blödande hamnar de på marken och deras blod blandas.
Senare dyker Robin oväntat upp vid hennes mammas dödsbädd och Nora dras in i en främmande värld. Robin visar henne ett parallellt Jönköping som bebos av varelser hon inte hade kunnat drömma om. Själv är hon också förändrad, i hennes blod finns nu kraften att skifta hamn. Men denna nya värld är på väg att utplånas om inte hon och hennes nya vänner agerar snabbt.


Den här har ju i och för sig funnits som e-bok ett tag, men nu släpps den som pappersbok också. Visst låter det magiskt med ett magiskt Jönköping?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bokea - inredning till döds av Grady Hendrix
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2017-03-14
Förlag: Calidris Förlag

Från Bokus
Något mycket märkligt sker i den stora möbelaffären Orsk i Cleveland Ohio. Varje morgon finner de anställda bokhyllan Kjerring, vattenglaset Glans och garderoben Liripip sönderslagna då de anländer. Försäljningen går nedåt, säkerhetskamerorna visar ingenting och butikscheferna får panik. Vad är det som händer?

Det försöker tre anställda luska reda på. De erbjuder sig jobba nattskift för att försöka lösa gåtan. Aldrig hade de väl kunnat ana de märkligheter, vidrigheter och hemligheter som gömmer sig mellan hyllorna på lagret nattetid.

Romanen är en traditionell skräckhistoria placerad i modern miljö, men formgiven som en välbekant och glansig postorderkatalog. Beställningsformulär, produktbeskrivningar och kartor till varuhuset är också inkluderade och är fantastiskt fantasifulla tillskott till romanen.


Alltså, det här lät så kul att jag bara måste läsa den.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En engelsk gentleman av Jane Gardam
Genre: Drama
Serie: Edward Feathers (1)
Antal sidor: 351
Utgivningsdatum: 2017-03-02
Förlag: Weyler Förlag

Från Bokus
Sitt smeknamn, eller kanske öknamn, har han hittat på själv, med all den självironi en man uppväxt i utkanterna av det engelska imperiet kan uppbringa: Gamle Filth (Failed In London, Try Hongkong). Sir Edward Feathers var en gång en uppburen advokat och domare i Hongkong, nu är han gammal och utlämnad till minnena av en kärlekslös barndom och en livslång kärlek till hustrun Betty.

Kanske inte riktigt min genre. Eller så är det det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den afrikanska flickan av Helle Vincentz
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2017-03-01
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Den unga Caroline Kayser har offrat allt för sin karriär på ett danskt oljebolag. Uppvuxen i Köpenhamns överklasskretsar har hon hela livet kämpat för att bevisa att hon kan stå på egna ben.

När rykten sprids om att kenyanska småflickor utsätts för övergrepp av företagets anställda beger sig Caroline till Nairobi. Hon måste få tyst på ryktena och rädda firmans goda namn, om hon inte lyckas är karriären över. Men hur långt är hon villig att gå för att rädda sig själv?


Låter mycket, mycket intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Speglarnas bok av E O Chirovici
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 278
Utgivningsdatum: 2017-03-09
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Efter att ha läst delarna av ett manus om ett ökänt mord börjar den litterära agenten Peter Katz göra en egen undersökning för att ta reda på vad som egentligen hände.

Men vittnesmålen och polisrapporterna motsäger varandra. Vem mördade professorn och varför? Ingen tycks vilja att sanningen ska komma fram.


Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som lockar, men lockar gör den.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Se mig, Medusa av Torkil Damhaug
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-03-09
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Axel Glenne, sonen till en norsk krigshjälte, driver en lukrativ läkarmottagning och lever ett till synes harmoniskt familjeliv. Morgonen efter en tung jour händer det som kommer förändra hans tillvaro helt: En kvinna hittas död i Nordmarka, med skador som ser ut att komma från en björn. Kort därefter hittas ännu en kvinna riven och dödad. Förutom de brutala skadorna verkar kvinnorna inte ha någonting gemensamt utom Axel Glenne.

Mer norsk krim åt folket!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett långt spår av blod av Mason Cross
Genre: Kriminalroman
Serie: Carter Blake (1)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2017-03-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
När Caleb Wardell, den ökände Krypskytten från Chicago, rymmer från death-row två veckor före sin avrättning vänder sig FBI till Carter Blake. Han är en man med en unik förmåga att spår upp personer som inte vill bli hittade, och en person som Wardell dessutom är bekant med sedan tidigare.

Tillsammans med Elaine Banner - en ambitiös FBI-agent som förenar livet som singelmamma med en alltmer framgångsrik karriär - måste Carter spåra Wardell, som nu förflyttar sig över USA och dödar till synes slumpmässigt. Men Carter och Elaine finner sig snart vara åskådare mer än aktörer i fallet. Och medan de desperat försöker förstå sig på en man som dödar av ren lust, uppdagar de ett virrvarr av lögner och korruption som ska skaka om hela landet.


Spännande, spännande!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Det havet gömde av Cecilia Lindblad
Genre: Kriminalroman
Serie: Monica Blom (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-03-21
Förlag: Hoi Förlag

Från Bokus
Tidigt en morgon hittar en bärstensletare en kvinnofot på stranden. Kort därefter hittas det som troligen är resten av kroppen på ön Måkläppen utanför Falsterbo. Kan det vara den försvunna Angela Svensson?

Monica Blom fick en dramatisk start på jobbet som polis i Vellinge, då hon medverkade i utredningen av två dödsfall. En utredning där hon själv höll på att bli mördarens tredje offer. Monica har precis börjat komma över de traumatiska händelserna när ett nytt mord inträffar. Samtidigt är det någon som förföljer henne. Hon anar vem det är och vet att han är farlig.

Under utredningen dyker det upp ett samband med ett mord på en flicka för mer än tjugo år sedan. Hennes kropp hittades i en säck i Falsterbokanalen. Fallet blev aldrig löst, mördaren finns fortfarande där ute någonstans. Är det han som är tillbaka?

Monicas vännina, Charlotte, har en dotter som är svårt sjuk i anorexia. Samtidigt som Charlotte kämpar för att dottern ska bli frisk hamnar hennes äktenskap med Peter i kris och Peter närmar sig Monica, som han tidigare har haft en kort relation med.


Jag har inte läst första delen än, men deckare i Skåne är alltid intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Fällan av Melanie Raabe
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2017-03-22
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Linda Conrads, 38, är en berömd och notoriskt tillbakadragen kriminalförfattare. För tolv år sedan blev hennes syster, Anna, brutalt mördad. Mördaren åkte aldrig fast, men Linda såg honom. Och nu har hon precis sett honom igen på TV. Mannen är numera en känd reporter, och Linda vet att ingen kommer att tro henne om hon anklagar honom. Så hon gör det hon kan bäst: Hon skriver en ny thriller, om ett mord på en kvinna. Där gärningsmannen kommer undan.

När boken publiceras ger Linda en enda intervju. I sitt eget hem. Till den enda person som vet mer om fallet än hon gör. Han vet vad som hände den där natten. Hon har skrivit en bok om det. Men när han ringer på Lindas dörrklocka vet ingen av dem hur det ska sluta...


Låter precis som något för mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De mörkermärkta av Mattias Leivinger & Johannes Pinter
Genre: Kriminalroman
Serie: Iris Riverdal (1)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-03-29
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden.

När poliskommissarie Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp. Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv.

Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.


Jag har läst en del noveller av Johannes Pinter och de har jag gillat.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Offermossen av Susanne Jansson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 298
Utgivningsdatum: 2017-03-30
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Mossmarken är en ödslig plats med dimhöljda vidder, hukande tallar och sjunkande jordar. En gång i tiden begravdes offer till gudarna här, och rykten säger att människor försvinner spårlöst än idag.

Hit kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker. Snart står det dock klart att hennes egentliga ärende är mer personligt.

När en kropp hittas nedsjunken i mossen ger det en skrämmande anledning att påbörja efterforskningar i det förflutna - såväl för polisen som för Nathalie personligen. Hennes väg korsas med den erkända fotokonstnären Maya Linde, som även arbetar som polisfotograf i utredningen. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och länge dolda sanningar.


Låter lite spooky 😉

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Nässelvrede av Solveig Vidarsdotter
Genre: Kriminalroman
Serie: Ingrid Kvarnberg (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-03-30
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Gäddede, norra Jämtland, 2006. En ung, fortfarande berusad kvinna hittar en tidig morgon sin mer än dubbelt så gamle make död i nässelsnåren utanför sommarstugan. Förutom att ha varit en framgångsrik företagare var den avlidne även moderat oppositionsråd i kommunen. Samma förmiddag blir ledaren för det lokala uppstickarpartiet Alternativ Demokrati vådaskjuten av sin vuxna dotter mitt under en träning på älgbanan.

Närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo får en central roll i utredningarna som leds av länskriminalen i Östersund. Men Marita, kvinnan som skjutit sin far, är Ingrids svägerska och Ingrid beordras därför hålla sig utanför den utredningen. Övertygad om att dödsfallen hänger samman kan hon ändå inte låta bli att göra vissa efterforskningar. När Maritas yngre syster, den intellektuellt funktionshindrade Fanny Karlsson, försvinner trappas spänningen upp.

Parallellt med mordgåtan får man följa tolvårige Clemens Varra och hans tama renkalv Zlatan. En slagbjörn ställer till det för renskötarna, men det är inte den enda faran som hotar på fjället.


Läste första delen för evigheter sedan och jag har hållit utkik efter denna sedan dess.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den enkla sanningen av Mark Johnson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 412
Utgivningsdatum: 2017-03-23
Förlag: Norstedts

Från Bokus
För att vända opinionen inför valet ber statsminister Ekholm den unge forskaren och politiskt sakkunnige Jonatan Stark att utföra ett hemligt uppdrag: ta jobb på konsultbyrån Lionshare där det ska finnas information om en revolutionerande solcellsteknik som kommer att förändra världens energiproduktion i grunden, något Jonatan själv forskat på tidigare.

Samtidigt får statsministerns presschef Betty Lind reda på att personer i Ekholms närhet är mutade av en rysk oligark som med Lionshare som bulvan försöker ta kontroll över den svenska energibranschen.

Under ett dramatiskt dygn måste Jonatan och Betty jaga sanningen bakom konsultbyråns respektabla fasad. Det avancerade rävspel som pågår på Rosenbad såväl som inom oppositionen gör inte saken lättare.

Rikets säkerhet står på spel, så mycket förstår Jonatan och Betty. Men snart inser de att de också riskerar sina egna liv.


Känns ganska aktuell, eller...?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den sista stjärnan av Rick Yancey
Genre: Science fiction
Serie: Femte vågen (3)
Antal sidor: 370
Utgivningsdatum: 2017-03-10
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
Fienden är De andra. Fienden är vi. De är här nere, de är där upp, de är ingenstans. De vill ha jorden, de vill att vi ska ha den. De kom för att utplåna oss, de kom för att rädda oss.

Bakom gåtorna finns en sanning. Cassie har blivit förrådd. Det har även Ringer. Zombie. Nugget. Och alla 7,5 biljoner människor som brukade leva på vår planet. Förrådda, först av De andra, men nu av oss själva.

Jordens kvarvarande överlevare måste bestämma vad som är viktigast att rädda sig själva, eller rädda det som gör oss mänskliga.


Sista delen! Hoppas den är bättre än förra boken...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

16 kommentarer:

 1. Ríck Yanceys Den sista stjärnan och Robert Harris Konklaven är jag jättetaggad på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag också och jag tror faktiskt inte att jag kan stå emot Konklaven :)

   Radera
 2. Jag är sugen på Susanne Janssons deckare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter den härligt läskig :)

   Radera
 3. Huh vad många! Jan Erik Fjells bok står oläst i hyllan sen många år (på norska förstås). Torkil Damhaug har jag läst en senare bok av (återigen på norska). Och Noah Fawleys har jag läst. Men sen då... uj uj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev ju trött bara av att skriva det här inlägget, det kändes som att det aldrig tog slut. Det var liksom "åh den" "åh den" "och den också"... :)

   Radera
 4. Hmmm, ingen risk att man får tråkigt framöver :) Blev sugen på både Före fallet och Blodskifte (och efter att ha maratontittat på The Borgis så låter påvevalet också spännande). The Last Star blev ingen favorit för mig. Något bättre än The Infinite Sea, men inte lika bra som The Fifth Wave, men lite skönt att få ett avslut ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påvevalet är ganska intressant, jag kan liksom inte sluta förundras över det :) Avslut är ju jag väldigt glad i och även om jag inte gillade Det oändliga havet speciellt mycket så måste jag ju bara få veta slutet. Det åter ju lovande att Den sista stjärnan är bättre i alla fall :)

   Radera
 5. Åh nej Monika nu hittade jag ju fler som jag själv hade missat i min spaning! Hahaha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. F'låt ;) Bokutgivningen i mars är helt vild :)

   Radera
 6. Oj, vad många! Vi har samma smak när det gäller flera av böckerna, sedan såg jag ett par till som jag skulle vilja hinna pressa in i lässchemat. Nya deckarserier som dessutom utspelar sig i de nordiska länderna är alltid lockande, dels för att man känner igen sig mer i miljöerna och det sociala livet, dels för att man hinner vara med från början i nya serier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju väldigt svag för nordiska deckare, precis som du säger så känner man igen sig i det mesta och det känns hemtamt :) Nya serier ja, där gäller det att hänga på från början så man inte kommer för långt efter.

   Radera
 7. Jag blir nyfiken på Bokea och En engelsk gentleman. Fast just nu känns det som om jag är inne i en period när jag helst inte vill läsa skräck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försökte faktiskt ignorera En engelsk gentleman, men jag fick gå tillbaka till den. Den var väldigt högljudd :) Bokea tycker jag låter så kul att jag bara inte kan låta bli den. Tror jag :)

   Radera
 8. Oj, du hittade ett gäng som jag inte sett (eller valde bort för att minska ner - med förhoppningen om att bli lite återhållsam). Men av de som jag inte har med så verkar En engelsk gentleman vara intressant. Även flera av de nordiska deckarna. Men där försöker jag avvakta lite för att se mottagandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta här kommer jag nog inte att skaffa mig, tror jag, men om jag hade kunnat så skulle jag nog vilja ha dem allihop :) Några ska jag hålla ögonen på och se vad andra tycker om dem :)

   Radera