söndag 4 januari 2015

En smakebit på søndag: Främlingen

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från verkligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Om jag inte hade sett att det dök upp en smakebit så skulle jag nog inte ha vetat att det är söndag. Känner mig fullständigt veckovill. Då är det skönt att ha lite fasta punkter :)

Just nu läser jag första delen i Outlander-serien, Främlingen av Diana Gabaldon. Köpte den för 2,5 år sedan, efter att ha råkat köpa sjunde delen på bokrean (jag köpte de tjockaste böckerna). Tyvärr läste jag den inte redan då och nu har jag inte känt mig speciellt sugen på den, efter att den blivit hajpad av så många. Jag trodde nog ändå att det kunde vara en bok som passade mig, historiska romaner har jag gillat förut, men jag önskar verkligen att någon kunde ha berättat att detta är en tantsnusk-bok. Är det något jag är allergisk mot så är det opåkallade sexscener. Och här har de varit på typ varannan sida ett bra tag nu. Hoppas verkligen det går över.

Min smakebit kommer från sida 367, precis där jag är just nu.
Jag vacklade genom rummet, för jag var fortfarande ostadig i knäna, och sjönk tacksamt ihop på den väldiga dubbelsängen med sänghimmel och allt som vår status som nygifta tydligen berättigade oss till. Den var mjuk och inbjudande och - tack vare den alltid lika vaksamma fru Fitz - underbart ren. Jag undrade om det var värt besväret att gå upp och tvätta sig innan jag gav efter för sömnen.
     Jag hade just bestämt mig för att Gabriels basun skulle kunna få mig på fötter, ingenting annat, när jag såg att Jamie inte bara tvättat ansikte och händer utan kammat håret på köpet och nu var på väg mot dörren.

38 kommentarer:

 1. Lite skönt att höra någon som inte är såld på böckerna, är inte riktigt sugen på att starta en ny serie med så många tjockisar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, just nu kan jag nog inte ens se mig själv läsa resten av dem.

   Radera
 2. Har den första delen liggande. Återstår att se om den passar mig :)

  SvaraRadera
 3. Haha, det måste jag fråga maken om. Han gillar ju boken ;-) Fast mest TV-serien och vi har faktiskt sett två avsnitt tillsammans också. Och så mycket sex är det inte där... Eller jo, lite i början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TV-serien kan jag nog tänka mig att se, men boken är så otroligt seg och faktiskt lite... trist :(

   Radera
 4. Tack för en trevlig smakbit. Blir bara mer och mer sugen på att läsa denna författare.

  SvaraRadera
 5. Jaha, oj, det visste jag inte... "tantsnusk"-böcker är även för mig något att vara allergisk mot. Denna bok följde med i köpet av e-bokläsare och nu känns det inte lika angeläget att läsa boken (som så många tycks ha läst).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas fortfarande att just den delen ska ändra sig, jag klarar bara inte av den mängden som är just nu.

   Radera
 6. Flott smakebit. Jeg tenkte jeg skulle lese denne serien, men tror heller jeg holder meg til tv-serien, som forøvrig er utrolig bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte den kanalen där TV-serien går, men kanske kommer den till en "vanlig" kanal så småningom också :)

   Radera
 7. Jeg har den første på norsk, men ikke lest den enda.. Takk for smakebit.

  SvaraRadera
 8. Har den nyinköpt och ser verkligen framemot att läsa den. Tur att jag ÄLSKAR tantsnusk. Jaaa, vilken dag är det? Frågar jag mig typ 100 ggr per dag.
  Tackar för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det konstiga är att jag aldrig ens hört talas om att det skulle vara tantsnusk, jag blev väldigt överraskad och det inte på ett bra sätt.

   Radera
 9. Många som älskar den här serien. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det inte som att jag blir en av dem.

   Radera
 10. Jag läste några av de första delarna men ledsnade efter 3-4 delar och är inte sugen på att läsa mer. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, har ju sjätte och sjunde delen, men är inte helt säker på att jag vill läsa mer.

   Radera
 11. Ja nu blev jag tveksam, hade tänkt läsa dessa böcker men här är en till som är allergisk mot tantsnusk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt till och med värre än tantsnusk.

   Radera
 12. Jeg har denne boken på leselisten, men der har den stått lenge :-) Jeg får se om jeg leser den :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag får se om jag fortsätter läsa serien :)

   Radera
 13. Haha, tantsnusk är väl underbart! ;) Tack för smakbiten! Ha en bra söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På 80-talet läste jag en del tantsnusk och fick nog då :)

   Radera
 14. Haha, kommer ihåg att en kompis strax efter gymnasiet blev lite oroad av att hennes pojkvän hade plockat fram Främlingen ur hennes bokhylla en dag när hon var på jobbet – vad skulle han tro om henne egentligen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, det är faktiskt det första jag hört om att det skulle vara den typen av bok. Jag önskar någon hade berättat det för mig innan :)

   Radera
 15. Nä, nu bestämmer jag mig för att hoppa över den här serien;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det kan vara ett bra beslut :)

   Radera
 16. Älskade denna! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju skönt att vi alla är olika :)

   Radera
 17. Jag är ju inte den som tackar nej till lite tantsnusk ibland.. men jag har läst denna och så del två. Längre i serien har jag faktiskt inte orkat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså lite tantsnusk kan jag nog klara, men en sexscen på varannan sida är för mycket :)

   Radera
 18. Haha tant är jag men tantsnusk gillade jag mest när jag var yngre...är dock lite nyfiken på denna så det blir kanske lite tantsnusk i år .... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ungefär likadant för mig, var ju med på 80-talet när tantsnusk var i ropet och jag tror att jag fick nog då :)

   Radera
 19. Denne serien har jeg ikke lest, takk for smakebiten :))

  SvaraRadera