söndag 4 januari 2015

Min litterära resa 2014

Som vanligt, tyvärr skulle jag nog vilja säga, så är den litterära kartan för 2014 nästan likadan som för 2013. Det är fortfarande stora kluster över Europa och USA. Kanske inte så konstigt, men ändå lite tråkigt. Det finns ju ganska många länder där ute i världen, men på min karta är bara ett fåtal representerade.

Kartnålarna är kanske inte alltid logiska, ibland är det svårt att sätta den på rätt ställe. Oftast har jag försökt sätta den i det land som författaren är ifrån och/eller boken utspelar sig i. När författaren är amerikan, men född i Portugal, uppvuxen i Schwiez, i många år bosatt i London samt boken utspelar sig i Indien, Storbritannien och Frankrike så blir det väldigt svårt att veta var nålen ska sitta. I de fallen har jag satt den där författaren bor.Januari Februari Mars April
Maj Juni Juli Augusti
September Oktober November December

9 kommentarer:

 1. Intressant!! Mitt enda mål med 2015 ska vara att läsa från fler världsdelar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avskyr när jag är inloggad på fel konto och kommenterar utan att märka det!

   Radera
  2. Jag kommer inte att göra medvetna val, tror jag, men det gör inget om det dyker upp lite andra länder i år.

   Radera
 2. Hos mig dominerar Sverige, sedan kommer övriga Europa och därefter är det enstaka nedslag i länder i andra delar av världen. Man borde verkligen ta sig i kragen när det gäller den geografiska spridningen, men ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag i alla fall lyckats klämma in några böcker från andra ställen än de vanliga :)

   Radera
 3. Härligt sätt att hålla reda på vart böckerna man läst kommer ifrån. Jag känner väl också att man borde försöka vidga sina vyer lite mer, får se hur det blir under 2015.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får nog bli som det blir för min del, men man kan ju hoppas :)

   Radera
 4. Tycker också att det är svårt att veta vart man ska sätta nålarna ibland. Brukar köra på författarens nationalitet om det inte känns uppenbart fel. Vill gärna läsa mer spritt men det måste få kännas naturligt och inte påtvingat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Författarens nationalitet är ju ett ganska naturligt val, oftast, men ibland blir jag bara förvirrad :)

   Radera