måndag 26 januari 2015

Kommande böcker februari 2015

Ett överkomligt antal intressanta boksläpp i februari.

Odinsbarn av Siri Pettersen
Genre: Fantasy
Serie: Korpringarna (1)
Antal sidor: 672
Utgivningsdatum: 2015-02-02
Förlag: B Wahlströms

Från Bokus
Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen. Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.
Hirka är femton vintrar gammal när hon får veta att hon är ett odinsbarn ett svanslöst odjur från en annan värld som spri- der röta omkring sig. Hela hennes tillvaro ställs på ända. Hon är föraktad, fruktad och jagad, och någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Men det finns vär- re saker än odinsbarn, och Hirka är inte den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna...


Äntligen! Har läst så mycket om denna på norska bokbloggar och nu kommer den äntligen på svenska.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Skugga av svek II av Diana Gabaldon
Genre: Fantasy
Serie: Outlander (9)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-02-10
Förlag: Bookmark

Från Bokus
Jamie lämnar armén och beger sig tillsammans med Claire till Philadelphia, där de flyttar in hos Fergus och Marsali i ett tryckeri. De vill inget hellre än att återvända hem till Fraser's Ridge. En eldsvåda med tragisk utgång får dem att sätta planerna i verket, trots att vintern närmar sig.

I Skottland har Brianna fattat beslutet att hon och barnen måste bort därifrån för att komma undan den grupp människor som är ute efter henne. När hon får ett oväntat meddelande från maken Roger är det dags för en ny resa genom tid och rum...


Jag har egentligen inte bestämt mig för om jag ska fortsätta läsa den här serien eller ej...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Dött vatten av Ann Cleeves
Genre: Kriminalroman
Serie: Jimmy Perez (1)
Antal sidor: 395
Utgivningsdatum: 2015-02-24
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
En journalist hittas död i en båt i marinan nedanför åklagarens hus på den största av Shetlandsöarna. Det blir den unga Willow Reeves från en ö i Yttre Hebriderna som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är halvt sjukskriven efter sin fästmös död. Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet och hjälpa sin kollega.

Markham, den döde journalisten, kom ursprungligen från Shetlandsöarna, men hade lämnat dem för många år sedan och gjort sig ett namn i London. Varför hade han nu återvänt?

Willow Reeves och Jimmy Perez kommer i sitt sökande till Sullum Voe, centrum för Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att Markham under sina sista dagar arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen ett som var tillräckligt avslöjande för att motivera hans död...


Jaha, det är klart man kan starta en ny serie när man döpt den förra till kvartett och man vill fortsätta skriva efter fyra böcker.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Robin Williams : När skratten har tystnat av Emily Herbert
Genre: Biografi
Serie: -
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2015-02-02
Förlag: Bookmark

Från Bokus
Robin Williams var komikern som fick en hel generation att skratta. På samma sätt är det hans oförglömliga rolltolkningar som gjort filmer som exempelvis Good Morning Vietnam, Döda Poeters sällskap, Mrs Doubtfire och Hook till tidlösa klassiker.

Hans smittsamma entusiasm är känd för att gå rakt genom rutan och utanför scen var han berömd för sina osjälviska generositet. Till skillnad från de flesta andra Hollywoodstjärnor ställde han inga krav på produktionsbolagen för egen del istället insisterade han på att de skulle anställa hemlösa.

Men bakom skrattet gömde sig en djupt orolig människa och den 11 augusti 2014 kom den tragiska nyheten om hans självmord. Mannen som spridit så mycket glädje över hela världen hade i många år kämpat mot depression och missbruk.


Jag brukar inte läsa biografier, men detta är en jag absolut kan tänka mig att läsa.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

12 kommentarer:

 1. Den där Odinsbarn verkar spännande :) Jag är lite sur på att Skugga av svek II kommer ut några dagar efter min födelsedag. Det hade annars kunnat bli en riktigt bra födelsedagspresent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan väl bli en födelsedagspresent ändå? Man kan ju förbeställa den och sedan ge bort typ orderbekräftelsen :)

   Radera
 2. Bra bøker du har valgt. Jeg leser sjelden biografier, men Robin Williams var så flott en skuespiller, at det er verdt å lese om hans liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har följt Robin Williams sedan Mork & Mindy så på något konstigt sätt känns han som en vän.

   Radera
 3. Läser inte heller många biografier men Robin Williams vill jag verkligen läsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Biografier ligger inte högt på min topplista heller, men vissa känner jag bara att jag vill läsa.

   Radera
 4. Lyssnar på tredje boken om Jamie och Claire. Just nu spännande men jag har också funderat på hur länge historien håller, speciellt om de börjar röra sig fram och tillbaka i tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen kommer jag att ge mig på andra boken i alla fall, jag brukar ge två chanser. Problemet är ju att böckerna är så tjocka att det faktiskt tar emot att läsa dem :)

   Radera
 5. Shetlandskvartetten heter ju numera Shetlandsserien på hennes hemsida, men jag har också undrat över varför hon tog upp den igen... Nåväl, jag gillar ju de två senaste böckerna också, kanske mer Thin Air än Dead Water.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, Shetlandsserien låter ju mer logiskt, det är Bokus som döpt den nya till Jimmy Perez. Tror miljön har en del med gillandet att göra :)

   Radera
 6. Jamen, Ann Cleeves måste jag ju läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den har man ju väntat på ganska länge nu.

   Radera