söndag 21 augusti 2011

Bokbloggsjerka

Något som verkar vara populärt i bokbloggssfären är jerkan. Eftersom jag är helt ny på det här med bloggande så är jag med på allt :-)

Jerkan går mellan fredag och måndag. Varje fredag ställs en fråga, som vi som är med i jerkan svarar på. Sedan hoppar vi runt bland de andras svar och läser dem. Det verkar ju vara lagom utmanande.

Vad är det som gör att du fortsätter läsa en bok du har påbörjat och vad får dig att sluta läsa den för att stoppa tillbaka den på hyllan för all framtid?

Jag vet faktiskt inte. Det har ännu inte hänt, jag är väldigt envis och har svårt att lämna saker oavslutade. Vad som får mig att vilja avsluta en bok innan jag läst ut den kan vara antingen om historien är tunn och orealistisk (som Grishams Utpressningen och jag brukar älska Grisham) eller när språket gör mig fullständigt förtvivlad (som Anna Janssons Stum sitter guden och det var ju ändå originalspråk så jag kan inte skylla på översättningen). Vad som gör att jag uppskattar en bok och gärna fortsätter att läsa den är när den ger mig något att tänka på (som Roslunds & Hellströms Edward Finnigans upprättelse) eller om intrigen är bra och berättad på ett bra sätt (som i stort sett alla Nesbøs böcker).

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen subjektivt det där med språk. Jag reagerade inte på att språket var dåligt i Stum sitter guden utan drogs bara med i historien. Kanske är det just att man måste dras med i historien för att ett dåligt språk inte ska ta över?

    SvaraRadera
  2. Det är viktigt med bra balans i en bok. Språket och berättelsen ska passa ihop, då läser jag vidare. Riktigt bra böcker tänker jag på efteråt. Då var de läsvärda!

    SvaraRadera