tisdag 30 augusti 2011

Reclaim the bokhylla

Jag ger mig på Bokbitens Reclaim the bokhylla. Det är väl ingen utmaning egentligen, utan mer ett projekt. Men jag tror det kommer att kännas som en utmaning...

Det här är Bokbitens regler (mina kommentarer inom parentes):
 • Inga nyinköp förrän listan nedan innehåller färre än 100 titlar. (Det gäller bara mina böcker, inte sambons.)
 • Recex och presenter är ok, men jag ska bara beställa de jag verkligen är intresserad av. (Änglamakerskan är redan förhandsbokad och även Kings och Koontz nya böcker i höst är undantagna.)
 • Bokcirkeln står utanför det här och jag kommer därför att skaffa de böcker vi ska läsa gemensamt. Både bibliotek, bokhandel och nätbokhandel är ok.
 • Går jag på releasefest får jag köpa boken om jag då får den signerad.
 • Bokmässan. Jag kommer inte att överleva bokmässan om jag inte får köpa böcker, så den är fri. Dock ska jag försöka sansa mig och inte släpa hem lika många böcker som förra året. (Jag ska inte på Bokmässan, så det är inget problem för mig.)
 • Jag ger varje bok minst 50 sidor, men är den inte bra då får den skylla sig själv och åker rakt ner i skänkes-kassen. (Nej, det här går inte, kan inte avsluta en bok innan den är utläst.)

I skrivandes stund har jag 135 olästa böcker i bokhyllan, som är mina. Vilket betyder att jag måste läsa 36 böcker innan jag får köpa någon ny (förutom ovanstående undantag). Om jag följer mitt genomsnitt, sex böcker per månad, så blir det ett halvår... Usch, det kommer att bli tufft, men något måste göras åt de stackars olästa, försummade böckerna i bokhyllan. Hoppas jag hinner klart innan bokrean i februari.

4 kommentarer:

 1. Härligt att du också är igång! Varför går inte min 50 sidorsregel? Är du en sån som måste läsa ut alla böcker du börjar på, eller tycker du att 50 sidor är för långt?

  SvaraRadera
 2. Bokbiten: Jag är en sån som måste läsa ut alla böcker jag börjar på. Det är nåt slags personlighetsstörning... Tänkte inte på att min kommentar kunde tolkas annorlunda än vad jag tänkte.

  SvaraRadera
 3. Sluta genast upp med sånt trams! Livet är för kort för att ödslas på dåliga böcker.

  SvaraRadera
 4. Nja, jag försöker leva efter att även en dålig erfarenhet är en erfarenhet. Och om jag ibland läser böcker som är mindre bra, så uppskattar jag de bra ännu mer. Jaja, jag försöker bara rättfärdiga mig, men visst låter det bra?

  SvaraRadera